Ana sayfa Dizi Haberleri Masumlar Apartmanı dizisinin senaristlerinin favori karakterleri bakın kimmiş?

Masumlar Apartmanı dizisinin senaristlerinin favori karakterleri bakın kimmiş?

tarafından zk zk

Televizyongazetesi.com/Detay – TRT1 ekranlarında yayınlanan Masumlar Apartmanı dizisi, sezonun dikkat çeken projelerinin başında geliyor. Yeni sezonda gerçek hikayelerin yer aldıkları dizilere damgasını vuran Dr. Gülseren Budayıcıoğlu’nun romanlarından alınan bir hikaye aslında. Madalyonun İçi isimli kitaptaki hikayeden uyarlanıyor.

Dizinin senaryosunu Deniz Madanoğlu ve Rana Mamatlıoğlu birlikte yazıyorlar. Karakterlerin bir çoğu kitapta geçiyor. Yani gerçek hayatta da varolan kişiler. Ancak bazı isimler kurgu, sonradan eklenmiş. Mesela Han ve İnci karakterleri gibi.

Hikayenin birebir aktarılan tarafları da var eklenenler de var. Her iki senarist de Youtube’da ayrı ayrı verdikleri röportajlarda, dizinin ilerleyen bölümlerinde karakterlerin yaralarının daha da derinine inileceği ve sonrasında da iyileşme süreçlerini izleyeceğimizi aktarıyorlar.

Ezgi Mola, Merve Dizdar, Birkan Sokullu, Farah Zeynep Abdullah’ın başrolünde oynadıkları dizi, Salı akşamlarının en çok izlenen dizisi olmaya devam ediyor. Her bölümüyle ekrana kilitleyen dizinin en çok dikkat çeken karakteri Safiye oldu.

Masumlar Apartmanı dizisinin senaristlerinin favori karakterleri bakın kimmiş? 9

Ezgi Mola’nın hayat verdiği Safiye, annesinin baskıcı ve hastalıklı kişiliği nedeniyle travmatik bir karakter. Gülben de ablasının baskısı altında ama daha cesur bir kişilik. Bu iki isim dizinin öne çıkan karakterleri oldu.

Peki acaba senaristlerin favori karakterleri hangisi ya da hangileri? Dizinin yapımcı firması OGM’nin Youtube kanalında Kamera Arkası için konuşan Rana Mamatlıoğlu, favori karakteri seçmenin zor olduğunu belirtse de Gülben’i ilk sıraya koymakta. Nedenini de şöyle aktarıyor:

Masumlar Apartmanı dizisinin senaristlerinin favori karakterleri bakın kimmiş? 10
Rana Mamatlıoğlu

“Gülben kitabı okuduğumdan beri hep ayrı bir yerden dokunuyordu. Çünkü o aslında çıkış arayan bir karakter, hayata hep umutla tutunan bir karakter ama bulunduğu ortamdan ve Safiye karakterinden dolayı uymak zorunda kalıyor bu kurallara. ama onun umudu ve her şeye rağmen hayata tırnaklarını geçirip çıkmaya çalışmasını çok seviyorum.”

Mamatlıoğlu, Safiye’nin de müthiş bir karakteri olduğunu, içinde bir yerde görünmeye, duyulmaya çalışan ve temizlik yaparak kendisini varetmeye çalışan bir kişilik olarak onun da halinin içini acıttığını aktarmakta. Han da Rana Mamatlıoğlu’nun favorileri arasında. Hayatın yükünü omzuna alan, sorumluluklar altında ezilen, kriz çözmek durumunda kalan Han’ın da favorisi olduğunu belirtiyor.

Deniz Madanoğlu ise favori karakteri olmasa da en çok Gülben’i sevdiğini ifade etmekte. Ayrıca Han’ı yazmaktan büyük keyif aldığını belirterek şöyle devam ediyor: “Çünkü hem ketum, hem acısını çok fazla yansıtmayan bir karakter ve acılarını o anlatmadan, onun sakladığı dünyadan flashback’lerle görmek de beni biraz üzüyor. Dolayısıyla bana daha çok dokunuyorum diyebilirim.”

Masumlar Apartmanı dizisinin senaristlerinin favori karakterleri bakın kimmiş? 11
Deniz Madanoğlu