Ana sayfa Dizi Haberleri Mehmed Bir Cihan Fatihi’nin başına gelen pişmiş tavuğun peşine gelmedi!

Mehmed Bir Cihan Fatihi’nin başına gelen pişmiş tavuğun peşine gelmedi!

tarafından zk zk

Kanal D’nin sezon başından beri konuşulan dizisi Mehmed Bir Cihan Fatihi’nin ekrana gelmesi resmen olay oldu! Ocak ayında başlaması bekleniyordu ancak yönetmen değişikliğine gidildi, çekilen bölüm de çöpe gitti. Yeni baştan çekilen dizinin bazı oyuncuları kadrodan çıkarıldı. Şubat ayında bekleniyordu yine olmadı. Son olarak 13 Mart tarihi veriliyor.

Mehmed Bir Cihan Fatihi’nin başına gelen tek olay bunlarla sınırla değil tabii. İşin bir de arka planında yaşananlar var ki dizinin yaşadığı talihsizlikleri ortaya koyuyor.

İşte Habertürk’te Mustafa Doğan’ın konuyla ilgili yazısı:

“MEHMED’İN TALİHSİZLİĞİ!

MBC’NİN ortağı olduğu O3 Medya’nın ‘Mehmed Bir Cihan Fatihi’ dizisinin başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmedi desem abartmış olmam.

Önce, yaşı nedeniyle eleştirilen Kenan İmirzalıoğlu’nun sette kaprisleriyle ekibi bezdirdiği haberleri çıktı.

Ardından dizinin ilk bölümü beğenilmeyip çöpe atıldı, yönetmen değişti, Altan Erkekli ve Metin Akpınar gibi isimler kadrosundan çıkarıldı.

Tanıtımları bir süredir devam eden dizi ekrana gelmek için gün sayarken şimdi de MBC olayı patladı.

‘Mehmed’in yayıncı kanala bölüm başı maliyeti 2.2 milyon TL. Dizi reyting rekorları kırmazsa maliyeti reklam gelirleriyle çıkarması pek mümkün değil.

Zaten kanalın bu rakamı kabul etmesinin nedeni yurtdışı satışından pay alacak olmasıydı. MBC de hazır müşteriydi. En azından düne kadar öyleydi.

Şimdi işler “arapsaçına” döndü. Bir projenin başına herhalde ancak bu kadar aksilik gelebilir!”