Ana sayfa Dizi Haberleri Mesut Yar: Dizilerde Star dönemi bitti! Kopya diziler devri kapandı!

Mesut Yar: Dizilerde Star dönemi bitti! Kopya diziler devri kapandı!

tarafından zk zk
Ekranlarda birbirinin benzeri işleri, farklı oyuncuların oynadığı klişe hikayeleri artık izleyici yemiyor!

Birbirinin aynısı olan dizilerde Star olarak adlandırılan kişiler de olsa tutmuyor. Büyük prodüksiyonlar da işe yaramıyor.

Televizyon izleyicisi öyle bir noktaya geldi ki daha farklı işler, daha yukarı taşıyan hikayeleri izlemek istiyor.

Posta Gazetesi Yazarı Mesut Yar da aynı fikirde. Mesut Yar, “Artık kafa iş, star diye bir şey kalmadı, isimsiz de olabilir. Türk izleyicisini hafife almaması lazım. Birbirinin kopyası dizilerle ben yol alırım devri kapandı. Yeni bir şey vaat eden devam edecek.” yorumunu yapıyor.

Türkiye’de televizyonculuk adına yapılması gerekenin içerikleri yükseltmek olduğunu anlatan Mesut Yar, “Geldiğimiz noktada dizilerin bir hayli akışları işgal edeceği bir sene yaşayacağız. Dizi savaşları yaşanacak, ama ekonomik durum dolayısıyla artık kimse o eskisi gibi astronomik işler yapamayacak” dedi.

Mesut Yar: Dizilerde Star dönemi bitti! Kopya diziler devri kapandı! 7

Yaz sezonunda kanallar yeni dizileri ekrana getirdiler. Birbirine benzeyen, hikayeleriyle romantik komedi tarzlarıyla benzeşen diziler, bir anda kaymaya başladı ekrandan.

İzleyiciyi tatmin etmeyen diziler, yaz sezonunu bile tamamlayamadan veda ettiler. Sezona devam edebilecek olanlar da muhtemelen yeni diziler ve sezondaki ağır dramaların altında ezilecek.

Yaz döneminde yüksek reyting alan tek iş Erkenci Kuş dizisi oldu. Her ne kadar Kiralık Aşk’a benziyor da olsa, izleyicinin sezonda en çok konuştuğu ve izlediği dizi oldu. Yeni sezonda da devam edecek ama ne kadar gider bilinmez!

Kalbimin Sultanı, Darısı Başımıza, Kocaman Ailem dizileri ise kısa sürede ekrana veda etmişti.