Ana sayfa Dizi Haberleri Mucize Doktor’da Ali Vefa karakterinden kimse bunu beklemiyordu!

Mucize Doktor’da Ali Vefa karakterinden kimse bunu beklemiyordu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Mucize Doktor dizisinin senaristi Pınar Bulut, youtube’da katıldığı programda dizinin kendisi için önemini anlattı. Taner Ölmez’in Ali Vefa karakteri ile büyük beğeni topladığı Mucize Doktor, 2019-2020 sezonunun en başarılı yapımı olarak dikkat çekti.

Pınar Bulut, yarattığı en özel karakterin de Ali Vefa olduğunu ifade etti. Bulut, “Ali Vefa çok sıra dışı bir şey oldu. Bunu yazmanın anlamı, sadece bir karakter yazmaktan çıktı. Birilerinin sesi olduğunu fark ettim. Benim için çok gurur verici olduğu kadar korkutucu da bir şey” açıklamasında bulundu.

Savant sendromlu bir doktoru canlandıran Taner Ölmez, role hazırlanırken aynı durumdaki kişileri gözlemleyerek birçok detay fark etti. Bunları da ustalıkla oyununa yansıtan Taner Ölmez, canlandırdığı karakterle büyük başarı kazandı. Bu başarının arkasında ise Pınar Bulut’un yarattığı Ali Vefa karakterinin özü var.

Pınar Bulut, Ali Vefa’yı birilerinin sesi olması amacıyla yazmadığını ama sürecin bu noktaya geldiğini ifade etti. Down sendromlu ailelerin sesini duyurmasına aracılık eden Ali Vefa karakteri, Türkiye’de çok sevildi. Pınar Bulut’un üzerinde artık daha da büyük bir baskı var. Çünkü, Ali Vefa sadece bir dizi karakteri değil. Binlerce insanın da umudu oldu. Türkiye’de 70 bin down sendromlu olduğu tahmin ediliyor.

Pınar Bulut’un sohbetini videodan izleyebilirsiniz.