Ana sayfa Dizi Haberleri Mucize Doktor’da Ali Vefa karakterinin arka planı ilk kez ortaya çıktı!

Mucize Doktor’da Ali Vefa karakterinin arka planı ilk kez ortaya çıktı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Good Doctor isimli Güney Kore dizisinden uyarlanan Mucize Doktor dizisi, büyük başarı kazandı. 2019-2020 sezonunun en başarılı yapımı olan dizi, birçok kez reyting rekorları kırdı.

Taner Ölmez, dizide canlandırdığı Ali Vefa karakteri ile büyük bir çıkış yaptı, popülerliğini artırdı. Dizinin bu noktaya gelmesinde ise senaryo yazarı Pınar Bulut ile, oyuncu Taner Ölmez’in büyük bir çabasının olduğu ilk kez ortaya çıktı.

TÜRSAK Vakfı’nın youtube kanalındaki buluşmada Pınar Bulut ve Taner Ölmez o süreçten ilk kez bahsetti. Birbirleri ile uyumlu çalışmaları, kişiliklerinin buna elvermesi en önemli şanstı. Taner Ölmez, Kore dışında bir de Amerikan versiyonu bulunan dizideki mucize doktor karakterinin o ülkelerin kendi gerçeklerine göre oluşturulduğunu şu sözlerle belirtti:

“Yurt dışında bunun Kore versiyonu var. Daha sonrasında Amerika’da da yapılmış. Hem Kore’de hem de Amerika’da çok izlenmiş. Karakter iki tarafta da aynı yerden alınmış, ama farklı cesaretlerle işlenmiş. Hem o coğrafyaya göre oyuncu, işlemiş karakteri hem de ayrı şeyler var. Biz de bu topraklarda nasıl olmalı,ne tür tepkiler vermeli, bunları da fazla kafamda çalıştım. Ortaya hakikaten biraz deneysel oldu ama iyi bir şey çıktı diye düşünüyorum.”

Pınar Bulut da senaryo ile ilgili çalışmalarda Taner Ölmez ile karşılıklı uzun süre fikir alışverişi yaptıklarını anlattı.

Pınar Bulut, “Biz bu işi başta kurarken de Taner’in çok alternatifi yoktu. Ali Vefa’nın ona emanet edileceği biraz belliydi.Öyle de oldu. Hazırlık aşamasında da hem güzel sohbetler ettik hem de kişisel olarak çok çalıştı. Nasıl çalıştığını da gördüm. Kocaman bir yük var sırtında. Mucize Doktor dizisinin mucize doktoru sonuçta. Hep kalpten ve bir dertle çalıştı. Aynı sayfada buluşuyor olduk, günün sonunda. Karşılıklı birbirimize bir şeyler sorduk, geliştirdik. ikimizin de birbirine çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Severek yarattık ve tabii ki ben de bayıla bayıla izliyorum.”

Sohbeti videodan izleyebilirsiniz.