Ana sayfa Sinema Muhterem Nur, Müslüm filminden para aldığı halde neden ‘almadım’ dedi!

Muhterem Nur, Müslüm filminden para aldığı halde neden ‘almadım’ dedi!

tarafından ker_def

Muhterem Nur’un Müslüm filmi için yapımcılardan hiç para almadığı şeklindeki açıklaması olay olmuştu. Kimse bu duruma anlam verememişti. Ancak Muhterem Nur’un açıklamaları kafa karıştırıcıydı. Canlı yayına katıldığı programda Müslüm filminden para almadığını açıklayan Muhterem Nur, sonra sosyal medya hesabından durumu düzelten bir açıklama yapmak durumunda kaldı.

Muhterem Nur, Beyaz TV ekranındaki Söylemezsem Olmaz programındaki ‘para almadım’ sözlerini sosyal medyada şu ifadelerle düzeltti:

“…Benim ‘Müslüm’ filmiyle ilgili maddi ve manevi tüm haklarım korunmakta ve karşılanmaktadır. Böylesine güçlü bir filmle ilgili Mustafa Uslu ve yapım şirketiyle hiçbir problemim yoktur.”

Milliyet Cadde yazarlarından Ali Eyüboğlu ise Nur’un bu çelişkili ifadelerini köşesinde değerlendirdi. Daha önce Müslüm filmi için Muhterem Nur’a ödeme yapıldığı bilgisini de yazan Eyüboğlu, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Muhterem Nur, “Filmden telif aldı” iddiasını yalanlamış.

Peki gerçek öyle mi? Değil.

Nur, ‘Müslüm’ için Uslu’dan para almamış olabilir, ama filmin iki yapımcısı var. ‘Müslüm’ün haklarını satın alıp, Uslu’yla ortaklaşa film yapan Nuri Yıldırım’ın söylediği şu: “Konuşmayı dinledim. Muhterem Hanım, ‘Müslüm’den değil, film için Mustafa Uslu’dan bir kuruş almadım’ dedi. ‘Müslüm’ün haklarını alırken Muhterem Hanım’a yaptığım ödemelerin belgeleri ortada. Son olarak 200 bin TL verdim kendisine film vizyona girmeden birkaç ay önce. Nasıl ki bir şarkıyı eser sahiplerine para ödeyip, izin almadan kullanamadığınız gibi, gerçek hayatların filmi de izne tabi. Muhterem Nur’a hakkını ödemeden ‘Müslüm’ü film yapmamız mümkün mü?”

Bu yüzdendir ki Nur, ‘Söylemezsem Olmaz’da söylediklerini düzeltmek için öğleden sonra sosyal medyasında şu açıklamayı yaptı:

“…Benim ‘Müslüm’ filmiyle ilgili maddi ve manevi tüm haklarım korunmakta ve karşılanmaktadır. Böylesine güçlü bir filmle ilgili Mustafa Uslu ve yapım şirketiyle hiçbir problemim yoktur.”

Bu açıklamadan da anlaşılacağı gibi Nur, benim yazdığımı değil, kendi söylediklerini tekzip etti, yetmedi, dün sabah Kanal D’deki ‘2. Sayfa’da ilk yapımcıdan 350 bin TL aldığını açıkladı. “Müslüm’den bir kuruş almadım” sözünü manşet yapanlar, nedense bu gerçekleri görmezden gelip, yok saydı.”