Ana sayfa Dizi Haberleri Muhteşem Yüzyıl ve Aşk-ı Memnu Türkiye’yi Çin’de temsil etme gururu yaşıyor

Muhteşem Yüzyıl ve Aşk-ı Memnu Türkiye’yi Çin’de temsil etme gururu yaşıyor

tarafından ker_def
Televizyon Gazetesi Analiz

Dünyanın en kalabalık nüfusuna sahip olan ve ekonomik olarak da Asya’nın üstünlüğünü pekiştiren Çin, Türk dizilerine alışmaya başladı.

Bu yolda Muhteşem Yüzyıl ve Aşk-ı Memnu dizileri çok önemli bir misyon üstlenmekte…

Çin’de 1 milyarın üzerinde kişiye ulaşma potansiyeline sahip olan CCTV’nin yayınladığı 2 Türk dizisi, büyük ilgi görmekte…

Osmanlı İmparatorluğu dönemini anlatması nedeniyle Çin’in büyük ilgisini çeken Muhteşem Yüzyıl dizisi, dizi sektörümüze öncülük etmekte..

Çin’de her dizi yayınlanmıyor. Zira ahlak ve toplum yapısına da uygun olması zorunluluğu bulunuyor. Kominist Parti’nin kontrolündeki CCTV’de bu kriterlere dikkat ediyor.

İmkansız bir aşkı anlatan Aşk-ı Memnu dizisi ise Çin halkınında ilgi gösterdiği hikayesi ile tüm dünyada olduğu gibi dünyanın en kalabalık ülkesinde de kendisine yer edinmeyi başardı.

Aile yapısına uygun olmayan dizileri yayınlamayan Çin kanalının Aşk-ı Memnu’yu tercih etmesi de biraz ilginç olmuş. Ancak dizinin Türkiye’de olduğu gibi sansürlü şekilde ekrana getirildiğini de hesap etmek lazım…

Türk dizi sektörünün yüz akları Muhteşem Yüzyıl ve Aşk-ı Memnu tüm dünyayı etki altına alarak büyük bir iş başardı ve başarmaya da devam ediyorlar.