Ana sayfa Dizi Haberleri O dizilerin hepsi bir bir bitti! Fox TV’nin iddialı dizisi ise ders gibi dimdik ayakta kaldı!

O dizilerin hepsi bir bir bitti! Fox TV’nin iddialı dizisi ise ders gibi dimdik ayakta kaldı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz – Savaşçı dizisi asker dizileri olarak ifade edilen kategoride ayakta duran tek yapım oldu. Berk Oktay, Murat Serezli, Sarp Levendoğlu, Fırat Albayram, Burç Kümbetlioğlu, Uğur Biçer ve Bahadır Vatanoğlu’nun yer aldığı dizi 2 karakterin ayrılmasıyla bu sezonu tamamlayacak ve yeni sezonun hazırlıkları yapılacak.

Dizide Astsubay Üstçavuş Emre Durmuş karakterine hayat veren Uğur Biçer ile Astsubay Kıdemli Başçavuş Bayram Bayat karakterini canlandıran Burç Kümbetlioğlu’nun projeden hikâyeleri bittiği için ayrılacakları öğrenildi.

ASKER DİZİLERİ BİR BİR BİTTİ

Hatırlanacağı gibi 3. sezonundaki Savaşçı dizisinde aslında ciddi sorunlar yaşanıyor ve dizi ekibi ödeme sorunları nedeniyle yapımcı Limon Film’e ara ara zorlayacak protestolar yapıyor.

Ancak 3. sezonun sonunda görüldü ki Savaşçı dizisi asker dizileri olarak adlandırılan kategoride ödeme sorunları yaşanmasına rağmen ayakta durmayı başaran tek yapım konumunda.

3 sezon önce Söz, İsimsizler ve Savaşçı dizileri arka arkaya ekranlarda boy göstermişti.

Önce İsimsizler bu yarıştan koptu. Kanal D ekranındaki dizi ilk sezonunda önemli bir kitleyi peşinden sürükledi ama ikinci sezonda reyting yeterli gelmeyince yarı yolda veda etmek durumunda kaldı.

Star TV’de Söz öyle büyük bir patlama yaptı ki, 3 sezon da başarılı gidişatını sürdürdü. Ancak Söz dizisinin hikayesi artık bitti, 4. sezona taşınması da çok zordu ve yayından kaldırılma kararı alındı.

En son bu sezon Pana Film, yani Kurtlar Vadisi Pusu’nun yapımcı firması Nöbet isimli asker dizisiyle Show TV’de iddiasını sergiledi. Ancak bu dizi sadece 8 bölüm sürdü.

BİR TEK SAVAŞÇI AYAKTA KALDI

O dizilerin hepsi bir bir bitti! Fox TV'nin iddialı dizisi ise ders gibi dimdik ayakta kaldı! 7

Görüldü üzere önce İsimsizler, ardından Nöbet ve şimdi de Söz… 3 dizide arka arkaya izleyiciye veda etti, ediyor…

Toplam 4 asker dizisinden ayakta kalmayı başaran tek yapım ise sorunlar yaşansa bile başarılı gidişatını sürdüren Savaşçı oldu.

Peki ne oldu da Savaşçı dizisi diğer rakiplerinden daha güçlü konumda kaldı… Bunun sebebi aslında dizinin ilk başladığı temadan, ana fikirden uzaklaşmaması. Aşk meşk ilişkilerine diziyi harcamaması oldu.

Savaşçı dizisi adeta kahramanlık hikayesi olarak görülmeye başlandı. 75. bölümü 19 Mayıs Pazar akşamı yayınlanacak olan Savaşçı’nın fragmanına yapılan yorumlar da dizinin neden ayakta kalmayı başardığını anlatıyor.

Önce fragmanı izleyelim:

GÖRMEK İSTEDİĞİMİZ DEVLET

İzleyicilerin yorumlarına genel olarak bakıldığında kahramanlık öyküsüne olan ihtiyacı görebilirsiniz.

Kutalmış Paşa’nın Amerikalı komutana verdiği ayar izleyicinin koltuklarını kabartmış durumda.

“Kaan Bozok’la Haydar Bozkurt’a bir şey yapamazsınız. Onlar Çakallardan korkmazlar” diyen bir izleyici için de dizideki bu iki karakter kahramanlık öyküsü yazıyor.

Bir başka izleyici ise “Görmek istediğimiz devleti, görmek istediğimiz askeri, görmek istediğimiz asıl Türkleri gösteriyor bizlere” diyerek aslında bu konuya noktayı koyuyor.