Ana sayfa Sosyal Medya Oktay Kaynarca Çanakkale Zaferinin hikayesiyle tüyleri diken diken etti!

Oktay Kaynarca Çanakkale Zaferinin hikayesiyle tüyleri diken diken etti!

tarafından ker_def

Televizyongazetesi.com / Detay – Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde Hızır Çakırbeyli karakterine hayat veren ünlü oyuncu Oktay Kaynarca, koronavirüs nedeniyle tedbirlerini aldı ve instagram hikaye bölümünden paylaştığı videoya bakılırsa evinde dinleniyor.

Oyuncu, instagram hesabından 18 Mart Çanakkale Zaferi ile ilgili paylaştığı video ile takipçilerini bir hayli duygulandırdı. Zaferin nasıl kazanıldığını anlatan Kaynarca, kendi cenaze namazlarını kılan askerlerin hikayesiyle tüyleri de diken diken etti.

“Çanakkale Zaferimiz Kutlu olsun.. Aziz şehitlerimizin ruhları şad olsun” diyerek videosunu yayınlayan Kaynarca’nın hayranları, bu hikayeden bir hayli etkilendiklerini ve şehit düşen, gazi olan askerlerimizin inançları sayesinde nefes aldıklarını belirten ifadeler kullandı.

Oktay Kaynarca’nın etkili anlatımı ile Çanakkale Geçilmez efsanesinin nasıl yaratıldığını bir kez daha dinleyin:

 

Ünlü oyuncu ayrıca Çanakkale Zaferi ile ilgili aşağıdaki mesajı da yine instagram hesabından yayınladı:

“Ulusumuzun en değerli kuşaklarından birini kaybettik 105 yıl önce Çanakkale’de. Yaşlısı genci çocuğu her meslekten her sınıftan binlerce yiğit koştu cepheye, Çanakkale’de ölmemek zul geldi geride kalan bütün eli silah tutanlara..Güce imkana üstünlüğe karşı bütün dünyaya ders verdiler. Vatan ne demektir ve uğruna neler yapılır gösterdiler yedi cihana..Hücumlarda şehit olan arkadaşlarının ardından, su bulamadıkları için toprakla abdest alıp,kendi cenaze namazlarını kılarak koştular gülerek düşman üstüne .. Onların azmi yiğitliği ve vatan sevdalarının armağanıdır üstünde yaşadığımız Türkiye Cumhuriyeti toprakları ..Aziz şehitlerimizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu Başkomutan Mustafa Kemal Ataütürk ün ruhları şad olsun.”

Oktay Kaynarca Çanakkale Zaferinin hikayesiyle tüyleri diken diken etti! 7