Ana sayfa Dizi Haberleri Önce Oya, sonra Deniz! Ufak Tefek Cinayetler’den Avlu’ya dizilerdeki kadınlara neler oluyor?

Önce Oya, sonra Deniz! Ufak Tefek Cinayetler’den Avlu’ya dizilerdeki kadınlara neler oluyor?

tarafından zk zk

Önce Oya, sonra Deniz! Ufak Tefek Cinayetler'den Avlu'ya dizilerdeki kadınlara neler oluyor? 7

Farkında mısınız, son dönemde dizilerle hayatımıza giren bazı kadın karakterler, gözümüzün önünde öyle değişimler geçiriyorlar ki başa dönüp baktığımızda inanamıyoruz.

Bu konuya en iyi iki örnek Ufak Tefek Cinayetler’de Gökçe Bahadır’ın oynadığı Oya ve Avlu’da Demet Evgar’ın oynadığı Deniz karakterleri. Yayına ilk başladıkları hallerinden eser yok şimdi!

Milliyet Blog’dan Anibal Güleroğlu, bu iki karakter üzerinden dizilerdeki kadınların dönüşümlerine dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

İşte o çarpıcı tespitlerin olduğu yazı:

Dizilerin Kötüleşen Kadınları- ANİBAL GÜLEROĞLU

Kötülük, kötü insanlar dünyanın en iflah olmaz sorunlarından… Öyle ki, insanların insanlara ettiklerini görüp de kötülerin neden var olduklarını sorgulamamak elde değil. Lakin Voltaire’in ‘Kötü insanlar, yeryüzüne serpilmiş bir avuç iyi insanı sınamaya yararlar’ sözüyle vurguladığı gibi, iyiliğin gücünü görebilmek için kötülerin varlığını kabullenmek lazım galiba. Dahası, yaşamı tekdüzelikten çıkartanların kötüler olduğu da bir gerçek. Nasıl ki dizilerin çekici yönü de içerikteki kötü karakterlerle var olup gelişmekte… Senaryolar kötülerin iyilere yaptıkları sayesinde güçlenip devam edebilmekte. Tabii bu süreçte iyilerin geçirdikleri dönüşümü de hesaba katmak lazım.

Nitekim ilgi gören dizilere baktığımızda iyi karakterlerin başına gelenler sonucu farklı davranışlar içine girdiklerini görmekteyiz. Zira her ne kadar Mahatma Gandhi ‘KötüIüğe iyiIikIe karşıIık ver biçimindeki iIke, bana yoIumu gösteren bir yaşam kuraIı oIdu’ dese de, kötülüğün karşısında sürekli iyilikle-dürüstlükle mücadele verebilmenin pek mümkünü yok. Kötülükler bazen o denli dayanılmaz hale gelip kişinin özel yaşamını baskılayabiliyor ki, dünyaya tozpembe bakan bile çileden çıkıp huy değiştirebiliyor. Hal böyleyken bazı diziler de, yaşamla paralel yol alarak kötülük-iyilik denklemini kurup, iyi olarak başlattıkları kimi karakterlerine dönüşümler yaşatıyorlar sonuçta.

Bu doğrultuda mevcut yapımlara göz attığımızda iki karakter öne çıkmakta… Bunlardan biri ‘Ufak Tefek Cinayetler’in Oya’sı, diğeri de ‘Avlu’nun Deniz’i!

(analizin devamı için sonraki sayfaya tıklayınız…)