Ana sayfa Dizi Haberleri Önce Oya, sonra Deniz! Ufak Tefek Cinayetler’den Avlu’ya dizilerdeki kadınlara neler oluyor?

Önce Oya, sonra Deniz! Ufak Tefek Cinayetler’den Avlu’ya dizilerdeki kadınlara neler oluyor?

tarafından zk zk

UFAK TEFEK CİNAYETLER’İN YENİ KÖTÜSÜ
Arkadaşlıkları ve husumetleri çocukluk yıllarına dayanan dört kadının hikâyesi olarak yola çıkıp Oya, Merve, Pelin ve Arzu’nun çekişmelerle dolu ilişki yumağına dalan ‘Ufak Tefek Cinayetler’, Merve’nin egemen güç olduğu bir dünyaya götürmüştü bizi. Nitekim geçmişte yaşanan iftira olayını ve Oya’nın başına gelenleri Merve’nin kıskançlığına bağlayan akışta, ne yaparsa yapsın hep üste çıkmayı başaran tepedeki kadının marifetlerine bolca tanıklık etmiştik. Öte yandan Pelin’i duruma göre oynayıp çalan havada sunup, Arzu’yu pasif kanatta tutmayı seçen senaryo Oya’ya da öykünün mağdur ve yumuşak başlı rolünü layık görmüştü.

Lisedeki arkadaş iftiracılığının yükünü omzunda taşır pozisyondaki Oya’nın Edip Hoca’yla dertleşmeleri… Doktorluk mesleğini özveriyle icra edişi… Parasız hastalara gösterdiği özel ilgi… Ve yıllar sonra karşılaştığı arkadaşlarına her şeye rağmen tahammül edişi… Hepsi de Oya karakterinin ne denli iyilik dolu biri olduğunun işaretleriydi. Onu kibar duruşuyla sevmiş, çektiği acıyla benimsemiştik. Ancak ne zaman ki Merve’nin kocası olduğunu bilmeden tanıştığı Serhan’a karşı duyduğu ilgi aşka dönüşmeye başladı, işte o andan itibaren Oya’nın iyilik olayı da gerileme evresine giriverdi. Ya da öyle algılanmaya müsait bir hale getirildi.

Serhan’ın Merve ile evliliği ne kadar dipte olursa olsun, Oya ile yakınlaşması Oya’yı iyi karakter sıfatından uzaklaştırmaya yönelik bir gelişimdi. Zira bu ilişki hem Oya’yı ‘evli erkeği ayartan kadın’ konumuna sürükledi, hem de karakter değişimine yönlendirdi.

Şöyle ki; Merve’nin kocasını ayartan kadının Oya olduğunu öğrenmesinin ardından başlattığı planlı ve kombine intikamcılığa hedef olarak ikinci kez intihardan paçayı sıyıran Oya, nihayet kendisine yapılanları sineye çekme huyunu terk edip karşısındakilerin dilinden konuşmaya başladı. Kendisini zehirlemeye kalkıp işini elinden alan Doktor’un foyasını ortaya çıkarmakla işe koyulan Oya, Merve’ye pabucunu ters giydirmek için de hızla kolları sıvadı. Bu sırada sürpriz hamilelikle ödüllendirildi ama bu tıbbi mucize bile onun içindeki intikam ateşini söndürmeye yetmedi. Canına ne kadar tak ettiyse artık…

Yıllar boyu dert ortağı olarak görüp akıl danıştığı Edip’ten yana da hayal kırıklığı yaşayan Oya, kendisini öldürtmeye çalışan Merve’ye en tehlikelisinden karşılık vermeye kalkıştı. Gerçi kötüleşmede seçtiği yol, çocuk sahibi olması hayalken bu mucizeye erişen bir kadının asla yapmayacağı bir şeydi ve dolayısıyla mantığa aykırıydı ama… İyi birinin sürekli kötülükle karşılaşması sonucu nasıl zıvanadan çıkabileceğini göstermek adına hayli başarılıydı. Dahası kazanın sebebi de Merve’ydi ve Oya’yı bir kez daha öldürmek istedi. Diyeceğim o ki, zehirletme girişimi yetmiyormuş gibi kendisini gözünü kırpmadan yanan arabada bırakıp giden Merve’ye iyice bilenmesi gayet normal. Ayrıca ayrılmak istediği Merve’nin kışkırtmalarına kanıp kendini bir çırpıda silebilen Serhan da bir diğer hayal kırıklığı Oya için.

Anlayacağınız ‘Ufak Tefek Cinayetler’in yeni kötüsü Oya gibi görünse bile onun yaptıkları kötülükten ziyade uğradığı haksızlıkların yıpranmışlığıyla yaşanan gelişmeler. Zaten bundan önceki tepkisizliklerini de ‘İyiliğin bu kadarı fazla’ şeklinde eleştirmemiş miydik? Bu nedenle ‘Bir tane çürük elma yüzünden tüm sepettekilerden olamam’ diyerek direkt sorunun kaynağına yani Merve’ye oynamaya başlayıp Merve’nin evinin anahtarlarını alan Oya’nın iyilikten taviz vermediğini düşünebiliriz. Tabii bu aşamada ‘Senden vazgeçmiyorum’ diyerek kapısına gelen Serhan’ın peşine çabucak takılmak ve onu elde tutmak için Merve’nin kötülüğüne tekrardan karşılık vermek yerine hamileliğine odaklanması şartıyla! Aksi takdirde Oya’nın da Merve’den farkı kalmaz.

(analizin devamı için sonraki sayfaya tıklayınız…)