Ana sayfa Dizi Haberleri Güney Kore’deki Seul Drama Ödülleri’nde 3 dizimiz finalist oldu! Bakın hangileri?

Güney Kore’deki Seul Drama Ödülleri’nde 3 dizimiz finalist oldu! Bakın hangileri?

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Dizileri pek çok farklı ülkede dikkat çeken Güney Kore’den Türkiye’de de pek çoğu uyarlanıyor. Son yıllarda Güney Kore uyarlaması olarak geçen onlarca dizi ekranlara gelmekte. Türk dizileri de aynı şekilde dünyanın farklı ülkelerinde büyük dikkat çekiyor.

Ortadoğu ile başlayan süreç daha sonra Latin Amerika ülkelerinde yaşanan Türk dizileri merakına dönüştü. Öyle ki Türkiye’de çekilen dizilerde oynayan oyuncular, sosyal medyada yabancı hayranlar sayesinde gündemden düşmüyor! Eski yıllarda Brezilya dizilerine Türkiye’de gösterilen ilgi, son yıllarda Türk dizilerine Latin Amerika ülkelerinde gösterilmekte.

Güney Kore de dizi üretimi açısından önemli bir merkez. Türk dizileri de ülkede dikkatleri çekiyor. Sektörde hatırı sayılır bir yeri olan Türk dizilerine rağbetle birlikte Seul’de düzenlenen bir ödül töreninde 3 dizimizin finalist olması da sürpriz bir gelişme olarak ön plana çıktı.

Güney Kore'deki Seul Drama Ödülleri'nde 3 dizimiz finalist oldu! Bakın hangileri? 9

Dünyada çok konuşulan dizilerimiz arasında son sezonda konuşulan üç farklı kanalın üç dizisi, Aziz, Destan ve Mahkum, Güney Kore’de düzenlenen bir yarışmada rakip oldular! Uluslararası Seul Drama Ödülleri’nde Aziz, Destan ve Mahkum dizileri “En İyi Dizi” kategorisinde yarışıyor.

Bu arada sadece bu üç dizi değil, bir oyuncumuz da ‘En İyi Kadın Oyuncu’ kategorisinde yer alarak dikkatleri çekmekte! Bu isim, Hercai dizisinde oynadığı Reyyan ile gönülleri çelen ve şimdilerde Destan dizisinde Akkız karakterini oynayan Ebru Şahin oldu…

Güney Kore'deki Seul Drama Ödülleri'nde 3 dizimiz finalist oldu! Bakın hangileri? 10

Show TV’de ekrana gelen Aziz dizisinin başrollerinde Murat Yıldırım ve Simay Barlas yer alıyor. İkinci sezona senarist değişikliyle gidilen dizinin ikinci sezonu merakla bekleniyor. Diziyi ikinci sezonda Eylem Canpolat yazacak.

Sezona iddialı bir giriş yapan dönem dizisi Destan ise sezonu reytingini düşürerek bitirmişti. Yeni sezonda hikayesinin daha da güçlendirilmesi beklenen Destan’da Ebru Şahin ve Edip Tepeli başrolde yer alıyor. Atv’nin diziyi yeni sezonda tek bir bölüm yayınlayarak bitireceği şeklinde çıkan iddialar ise şaşırtmıştı. Henüz resmi bir açıklama yapılmayan Destan’ın akıbeti merak konusuyken Seul’den gelen haber ise büyük sürpriz oldu…

Güney Kore'deki Seul Drama Ödülleri'nde 3 dizimiz finalist oldu! Bakın hangileri? 11

Başrollerini Onur Tuna ve İsmail Hacıoğlu’nun paylaştığı Mahkum dizisi, aslında bir Günel Kore uyarlaması. Bu nedenle Seul’deki ödül töreninde yer alması da ayrıca ironik oldu. Fox TV’nin dizisi, sezonun en hızlı çıkış yapan dizileri arasında yer alıyordu.