Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Onur Tuna Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Onur Tuna Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Onur Tuna, 2 Temmuz 1985 tarihinde Çanakkale’de doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusu ve müzisyen.

Adı: Onur Tuna
Doğum Tarihi: 2 Temmuz 1985
Doğum Yeri: Çanakkale
Boyu: 1.97 m.
Kilosu:  87 kilo
Burcu: Yengeç
Göz Rengi: Mavi
Kardeşleri: Bir abisi var
Instagram: https://www.instagram.com/onurtuna/
Evcil Hayvanları: 3 Kedisi 1 köpeği var.

Onur Tuna Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Aslen Çanakkaleli. Annesi tapu dairesinden emekli, babası matematik öğretmeni. Abisi de matematik mezunu. “Annem ve babam lisede folklor takımında tanışmışlar. Serçe parmakları birbirini tutmuş ve sonra hiç bırakmamışlar. Geceleri hâlâ beraber dans ediyor, bana vals videoları atıyorlar. Abim matematik mezunu. Onun sayesinde benim de hayatımda hep matematik oldu. Matematik ve oyunculuk arasında ciddi bir bağlantı var, ben de bundan çok faydalandım.

Çocukluk yılları: Ortaokul yıllarında lisanslı olarak voleybol ve basketbol oynadı. Ayrıca İzmir’de Neşe Erberk Ajansta 4 yıl modellik yaptı.  Ailenin yaramaz çocuğuydu. “Sistem aykırısıydım. Arka sıradaki çocuktum. Okula konsantre olamazdım. Aptal değildim. Derslerim iyiydi. Yaramazdım ama serserilik boyutunda değildi. Verilmek isteneni alır, ihtiyacım olanı yorumlar, karşımdakine sırf öğretmen diye her şeyin doğrusunu biliyor muamelesi yapmazdım. Babam bana hep; ‘Akılla büyü, nakille büyüme’ derdi. Ben çok mutlu bir ailede büyümüş bir çocuğum. Bizim evde hiç kimsenin sesi yükselmezdi. Babamın anneme bir kez olsun sert bir tonda seslendiğini duymadım. Lisede tanışmışlar ve tam 40 yıldır evliler. Ne görürseniz onu yaparsınız.”

Eğitim hayatı: Dokuz Eylük Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun oldu. Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı’nda 1 buçuk yıl eğitim gördü. İzmir’deki Müjdat Gezen’de tiyatro eğitimi alıp İstanbul’a gelince de Ayla Algan ve Craft’ta oyunculuk eğitimine devam etti.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına 2011 yılında yayınlanan ‘Hayat Devam Ediyor’ adlı dizi ile başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Filinta’ dizisinde canlandırdığı ‘Filinta Mustafa’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Duygusal, romantik, gerçekçi, ecvimen, doğa aşığı, hayvansever, çalışkan.

Kişisel gelişim: Dergi okumayı seviyor. Müzikle ilgileniyor. Festival  programlarında tüm grupları dinlemeye, sound’larını kavramaya çalışıyor. Oyunculuğunu geliştirmek için tiyatrocu büyüklerinden aldığı, oyunculuğunu geliştirebilecek oyunları, kitapları okuyor. Çehov, Stella Adler gibi.

Sosyal: Üç kedisi ve bir köpeği ile paylaştığı sade, huzurlu ve mutlu bir hayatı var. . Ormanlık bir yerde yaşıyor. Şehir içine ayda bir iniyor. Gece hayatını sevmiyor.  Stüdyosu var, müzikle uğraşıyor.

Onur Tuna Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Düşünce yapısı: Magazinsel biri değil. “Hiç olmadım, olmam da, sevmiyorum. Yapım bu. Ben olduğum gibi bir hayat yaşıyorum ve magazin de buna ters. Magazinel olanlara da saygı duyuyorum ama ben düz bir adamım. İçimde magazin barındırmadığım için magazin de zaten beni tercih etmiyor.”

Mutluluk kaynağı: Hakında ‘Geleceğin Tarık Akan’ı, Kadir İnanır’ı’ gibi yorumlar yapılmasından mutluluk duyuyor. “İkisi de ülke için çok önemli insanlar. Yaptığımız işe gönül vermiş insanlar. İki isim de çok başarılı bulup, örnek aldığım isimler. Onların yeni sürümleri olmak isterim. Onları izleyerek, onları bilerek ve örnek alarak büyüdüğümüz için üzerine artı bir kattığımızı düşünüyorum. “

İlk sinema filmi: Kerem Deren/ Bi Küçük Eylül Meselesi

Hayran olduğu kişi: Şener Şen ile oynamayı çok istiyor.

Aşka bakışı: “Aşk insanı tereddütlerden, anlık anksiyetelerden uzaklaştıran çok güzel bir duygu. Ama benim için net bir tarifi yok. Bir anda karşına çıkar, kendini orada hissedersin.”

Hayata bakışı: Duygusal biri ve hatta bu bazen sorun bile olabiliyor. Sevdiklerini mutlu etmeyi, an içerisinde büyük, küçük sürprizler yapmayı seviyor. Bu O’nu diri ve enerjik tutuyor. “İnsanlar ne düşünürlerse düşünsünler, ne giyerlerse giysinler, ne içerlerse içsinler, ne renkte olurlarsa olsunlar birbiri yerine aynı yöne baksınlar istiyorum. Böyle bir ülkede, böyle bir dünyada yaşayalım istiyorum. Çünkü birbirimize bakıp önyargıyla eleştirdiğimiz sürece, birbirimize çarpmaktan başka yol kalmıyor. Bazen çok naifim, bazen çok gerginim. İnsan mutlak değil ki. Hep yangın yeri biri olsam bana yaklaşan yanar!”

İş hayatına bakışı: Oyunculuğun insanın içinde çalışan bir motor olduğunu düşünüyor. “O motoru iyi ve hızlı çalıştırmak için metotlarını bilmek önemli. Oyunculuk libido değildir, metotlar vardır. Bunları çalışırsanız bir gay’i de oynarsanız, bir erkek kadını, bir kadın erkeği de oynar. Sanat denen şey birbiriyle orantılı. Ressamın fırça darbesinde de, müzikte de, oyuncunun sahne içindeki dinamiğinde de bir ritim var. Bu ritimler içinizde olduğu sürece hepsini yapabilirsiniz. Ben de üretmekten mutluyum.”

Kariyer planı: Yaşayacağı günü planlamaktansa uyandığı günü iyi koordine etmesi gerektiğini düşünüyor. “Bir A planım yok ki B planım olsun. Hovarda yaşamıyorum ama planlı da değilim. Hiçbir hedefimi tutturamazsam gidip iktisatla ilgili bir şey yaparım. Gerekirse podyuma çıkar yürürüm. Önce önümdeki hedefe bakarım. B planını düşünerek yaşarsam başarılı olamam.”

Gelecek Hayali: Hedef koymayı seven biri değil,  işlerini iyi koordine etmeye çalışıyor. “Yaptığımız iş öğrenme sınırı olmayan, sürekli kendini yenilediğin mesleklerden biri. Öncelikle işimi seviyorum ve çalışıp öğrenmeye açık olduğum sürece kendi içimdeki başarı kriterlerini karşılıyorum demektir. İlla bir hedefim olacaksa, insan olarak hırs barındırmama rağmen, bunu törpüleme isteğim olabilir. Dünyaya ve kendine iyi bakan biri olmak temel hedefim.

Kaygıları: İnsanların birbirine zarar vermesini çok üzücü buluyor. “Sabah uyandığımda tecavüz edilmiş bir köpek görmek istemiyorum. Dövülmüş, öldürülmüş bir kadın görmek istemiyorum. “Anne ölme” diye feryat eden bir çocuk görmek istemiyorum. Evlat acısı çeken bir anne görmek istemiyorum. İstismar edilmiş bir çocuk görmek istemiyorum. Bu uzar gider. Hem de çok! Kimsenin kimseye vurmaya hakkı yok. Ben şiddet görüntülerini izleyemiyorum. Haberlerde gördüğüm anda kapatıyorum. Bakın kadına şiddet diye bir şey var. Konuşmaktan bile utanıyorum bu yüzyılda böyle bir sorunu. Çok iğrenç!”

Onur Tuna Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Kimlere hayranlık duyar? Yabancı yönetmenlerden, Tarantino, Kubrick ve Almodovar en sevdikleri. Türk yönetmenlerden ise Fatih Akın’ın farklı bir kafası olduğunu düşünüyor.

Doğa ile ilişkisi: Doğa aşığı ve hayvan sever. Üç kedisi bir köpeği var. “Onlar benim hayat arkadaşlarım. Sorumluluklarım var onlara karşı. En önemlisi bunları özgür iradeyle yapıyor olmak. Doğayı sevdiğimi çoğu kişi bilir. Biçilmiş çiçeklerin arasında değil, gerçekten doğal oluşumları gezmeyi seviyorum. Bunun yanında da tüm canlıları tabii. O yüzden kedi ve köpeklerim evlatlarım gibi.”

Evde ne yapar? Evcimen, evde sevdikleriyle yada tek başına vakit geçirmeyi seviyor. “Diyelim setim erken bitti, ‘gidip arkadaşlarımla vakit geçireyim’ demiyorum. Eve gidip ertesi gün oynayacağım sahneye çalışıyorum. Sabah 05.30’da uyanıyorum, meditasyon yapıyor, ses açıyorum.”

Hobisi:13 yaşından beri gitar çalıp şarkı söylüyor. Yangın Yeri adlı bir single albüm çıkardı. “Yazıyorum, besteliyorum, 70 tane bestem var ama 15 tanesine güveniyorum. Dört duvar arası müzisyeniyim. Mesleğimden memnunum. Bu yolda ilerlemek istiyorum. Müzik bir hobi, stüdyom var. Orada üretip söz yazıyorum.”

Hangi filmden etkilendi? ‘Batman: Dark Night’ı defalarca izlese sıkılmaz..

En sevmediği özelliği: Bir anda parlayıp bir anda durulması. “Bunu yenmeye ve olayı idrak eden bir adam olmaya çalışıyorum, daha başaramadım. Biraz da depresifim ama genel hatlarıyla mutlu olmayı hedefleyen biriyim.

Neye para harcar?  Ayakkabı delisi pek çok ayakkabısı var.

TELEVİZYON DİZİLERİ

2011/2012 – Hayat Devam Ediyor/ Sıraç Bakırcı
2014/2016 – Filinta /Filinta Mustafa
2016/2017 – Cesur Yürek /Ömer
2018/2019 – Yasak Elma /Alihan Taşdemir
2019 – Mucize Doktor / Ferman Eryiğit

SİNEMA FİLMLERİ

2014 – Bi Küçük Eylül Masalı /Atıl
2020- Ağır Romantik/ Kerem

ALBÜMLERİ

2019- Yangın Yeri (Single)

ÖDÜLLERİ

2016 – KKTC Magazin Gazetecileri Ödül Töreni/Yılın En İyi Erkek Dizi Oyuncusu /Filinta

2016 -Çekmeköy 2023 Dergisi 1. Sosyal Farkındalık Ödülleri/Yılın En İyi Erkek Dizi Oyuncusu /Filinta

2012 -Doruktakiler – Fen Bilimleri Okulları Yılın Başarı Ödülleri/Yılın En İyi Çıkış Yapan Erkek Oyuncusu /Hayat Devam Ediyor