Ana sayfa Sosyal Medya Öykü Gürman, haksızlığa ve zulme isyan etti!

Öykü Gürman, haksızlığa ve zulme isyan etti!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com /Detay – Amerika Birleşik Devletleri günlerdir protestolarla sarsılıyor. George Floyd isimli siyahi vatandaşın polisler tarafından sokak ortasında öldürülmesinin ardından ülkede milyonlarca kişi sokaklara çıkarak tepkilerini dile getiriyor.

Sosyal medyada ise tüm dünyada bu eyleme destek olmak amacıyla çeşitli kampanyalar düzenleniyor. #blackoutTuesday etiketi üzerinden milyonlarca siyah kare paylaşılmakta. Bu etiket sarı karartması anlamı taşıyor. Irkçılığa karşı sosyal medyada oluşturulan tepki dalgasının bir yansıması.

Türkiye’de de birçok ünlü isim bu kampanyaya katıldı. Öykü Gürman, hissettiklerini instagram hesabından yaptığı paylaşım ile gösterdi. Oyuncu, haksızlığa ve zulme isyan etti ve zalimlerin asla kurtuluşa erişemeyeceğini belirtti. Güçlü cümleler kuran Öykü Gürman, sosyal medyadan da büyük destek buldu.

İşte Öykü Gürman’ın dikkat çeken mesajı:

“İnsan, gönlünü çıkarıp avucuna koyarak başkaları önünde mahcup olmadan dolaşabilmelidir.
Allah’ın gazabı zalimlerin üzerine olsun!

Zulüm, haddi aşmaktır. Hak ve hukuk tanımazlıktır. Adaletsizliktir, haksızlıktır. İnsanı insan yerine koymamaktır. İnsan haklarını, kul hakkını en büyük ihlaldir. Bu sebeple zulüm, hem bu dünyada hem de ahirette cezası şiddetli olan büyük bir günahtır. Zalimler asla kurtuluşa eremeyecektir.

Onlar, kıyamet gününde karanlıklar içinde kalacaklardır. Yollarını bulamayacaklardır. Çünkü zalimler, dünyada zulmettikleri insanların hayatlarını karartmışlardır. Onlara dünyayı zindan etmişlerdir. Mazlumların beddualarını almışlardır. Şimdi hesap gününde karşılaştıkları zor ve çetin manzara, mazlumlara yaptıklarının kendi başlarına gelmesinden başka bir şey değildir. “Zulüm ile âbâd olanın ahiri berbad olur”.

Öykü Gürman, haksızlığa ve zulme isyan etti! 7