Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Öykü Karayel Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Öykü Karayel Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Öykü Karayel, 20 Ağustos 1990 İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.

Adı: Öykü Karayel
Doğum Tarihi: 20 Ağustos 1990
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.62 m.
Kilosu:  50 kilo
Burcu: Aslan
Göz Rengi: Mavi
Eşi: Can Bonomo
Kardeşleri: Ezgi Karayel
Instagram: https://www.instagram.com/imoykukarayel
Evcil Hayvanları: Köpeği var.

Öykü Karayel Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Anne ve babası bankacı, Ezgi isminde tek yumurta ikizi bir kız kardeşi var.  2018 yılında şarkıcı Can Bonomo ile evlendi.  “Annemle babam bebekliğimizden itibaren bize hiçbir zaman aynı kıyafetleri giydirmedi, okulda hiç aynı sınıfa koymadılar. Ortak arkadaşlarımız oldu ama hep. Hatta bir kez onlar eğlenmek istedi diye okulda yer değiştirdiğimiz olmuştu.”  

Çocukluk yılları: Çocukluk yılları, ikiz kız kardeşi ile bol bol kendi uydurdukları oyunları oynayarak geçti. “Asla sıkıcı bir çocukluk değildi. Annem de babam da çalışıyordu, bir cici annemiz vardı, o geliyordu bize bakmaya. Biz Ezgi’yle aynı yaşta olmanın avantajıyla arkadaşa ihtiyaç duymadık. Birbirimizle oynuyorduk. Bahçelievler’de sokakta oynama şansımız yoktu, evdeydik… Babaannem Fındıkzade’de otururdu. Onun evine gittiğimizde tüm çocuklar mahallede, sokakta oyun oynardı ve kapılarının önüne kilim sererlerdi. Onlara özenip, apartmandaki dairemizin önüne kilim serip, oturmuşluğumuz var, oyuncaklarımızı da onun üzerine sererdik.

Eğitim hayatı: İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu.

Oyuncu olmaya nasıl karar verdi? Çocukluktan itibaren oyuncu olmanın hayalini kurmuş. “Annem bizi çok sık tiyatroya götürürdü. Şehir Tiyatroları’na, Devlet Tiyatroları’na, Kenter Tiyatrosu’na. Bir gün Kenter Tiyatrosu’nun seçmelerine girdim ve oyunculuk maceram  başladı. Aslında Ezgi ile lise sona kadar oyunlarda beraber oynardık. Ben de resim çizerdim. Lise son sınıfta, o resmi seçti, ben tiyatroyu.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına, ‘Kuzey Güney’ dizisiyle  başladı.

Hangi proje ile parladı? İlk projesinde, başrolde olduğu ‘Kuzey Güney’ dizisinde canlandırdığı ‘Cemre’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Çekingen, dışarıdan mesafeli görünür ancak aksine  sıcak kanlıdır. “Genelde durgun bir yapım var hatta bu yüzden enerjisiz zannediliyorum çoğu zaman ama dengedeyim aslında. Sadece duygularımı çok uçlarda yaşamıyorum, böylesi daha iyi geliyor bana. Sakinimdir, hepimiz insanız, tabii ki ben de öfkeleniyorum, üzülüyorum. Sinirlenince falan nadiren de olsa ayarı kaçırdığım anlar oluyor tabii.”

Kişisel gelişim: Ses ve nefes kullanımıyla ilgili eksiklikleri olduğunu düşünüyor, onları geliştirmeye çalışıyor.

Öykü Karayel Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Sette nasıl birisi? O’nun için bir senaryoyu iyi yapan şey öncelikle diyaloglar  yani işin edebi tarafı, hikaye ikinci sırada geliyor. Çünkü genelde beğendiği hikayeler olay üstüne değil de durumlar üstüne oluyor. Dolayısıyla edebi dilin büyük önemi var. “Edebi dil ne kadar iyi olursa oyuncu olarak ben, inandırıcı olmakla ilgili yükümü büyük ölçüde üstümden atmış oluyorum ve senaryonun içinde sürekli bir yerlere toslayıp onunla savaşır hale gelmektense, ona hizmet eden ve onu besleyen bir konuma geliyorum.”

Mutluluk kaynağı: Huzurlu bir yaşantı en büyük mutluluk kaynağı. “Mutluluk çok soyut bir kavram. Tanımının yapılması çok kolay değil benim için. Ama huzur daha elle tutulur geliyor bana. İşinde, ilişkilerinde rahat ve iyi hissediyorsan huzurlusun demektir. Mutluluk arada gelip geçiyor zaten.”

İlk sinema filmi: Zeki Demirkubuz/ Bulantı

Aşka bakışı: En mutlu olduğu zamanlar âşık olduğunu hissettiği zamanlar.” Kolay aşık olmam, hatta ilişki başlar ben sonradan âşık olurum.”

Hayata bakışı: İnsanlarla ilişkisine ön yargısız başlamayı tercih ediyor. “Üniversitede bir hocam şöyle demişti; ilişkiye başlarken iki çeşit insan davranışı vardır; kimisi direkt 10’dan başlatır karşısındaki insanı. Kimisi 0’dan başlatır, giderek yükseltir… Ben ikinci türdendim. 0’dan başlatıyorum. Zamanla gelişiyor. O yüzden daha sağlam ve sağlıklı oluyor kurduğum ilişkiler.”

İş hayatına bakışı: Oyunculuğu terapi olarak görüyor. “Her karakter zorluyor beni; çünkü oynadığım bütün karakterlerin birbirinden farklı olması gerektiğine dair bir düşüncem var. Kendi içimde çok küçük ayarlamalar yapmaya çalışıyorum, o kısımda ne kadar başarılı oluyorum bilmiyorum ama bu işe ilk başladığımda eğilimim ve çoğu insanın ilk başladığındaki eğilimi; rolü kendine yaklaştırmak oluyor. Artık bir yerden sonra o zevk vermemeye başlıyor ve yeni şeyler keşfetmek istiyor insan kendinde.”

Kaygıları: Yerli dizilerde sürekli birbirine çok benzeyen işler yapılmasını üzücü buluyor. “ Bu bir arz talep meselesi, fakat maalesef televizyon dünyası bu meselenin doğru orantılı olduğunu unutup ‘Talep böyle’ diyerek sıyrılıyor bazen işin içinden.”

En sevdiği kadın karakterler? “‘Penny Dreadful’da Eva Green’in oynadığı Vannessa Ives karakteri çok güçlü ve oynanası bir rol. Aynı şekilde Frances McDormand’ın oynadığı Olive Kitteridge da öyle.”

Doğa ile ilişkisi: Boş zamanlarında doğada vakit geçirmekten hoşlanıyor. Güzel havalarda özellikle Maçka Parkı’nı çok seviyor. İstanbul’un en sevdiği yerlerinden biri de Eminönü. Oralarda gezmeyi, oturup bir mekanda yemek yemeyi çok seviyor.”

Evde ne yapar? Yemek yemeyi de yapmayı da çok seviyor. “Seviyorum yemek yapmayı. Kendi makarnamı açtığım filan da oluyor, klasik tencere yemekleri yaptığım da. En iyi fırında tavuk yapıyorum. İçine bir şeyler katıp, uydurduğum yemeklerim de var.”

Öykü Karayel Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

En sevmediği özelliği? Üşengeçliği.

Hobisi: – Playstatiton oynamayı çok seviyor. Genellikle erkek arkadaşları ile oynuyor. Ayrıca dalış yapıyor. “Kaş’ta daldım hep. İlk daldığım zamanlar harikaydı. Tıpkı ilişki gibi, ilk zamanları çok güzeldi. Normalde tepki göstermeyeceğim şeylerden büyülendim. Bu kadar heyecanlı hissettiğim başka bir şey olmadı hayatta. Dalarken çok heyecanlanıyorum.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2020- Bir Başkadır

2019- Jet Sosyete/ Sinem

2018/2019 – Muhteşem İkili /Yağmur Bulut

2017-2018 – Kalp Atışı / Eylül Erdem

2016- Muhteşem Yüzyıl:Kösem/ Dilruba Sultan

2014/2015 – Kara Para Aşk /İpek

2011/2013 – Kuzey Güney Cemre Çayak

SİNEMA FİLMLERİ

2017- Put Şeylere/ Elif

2017 – İşe Yarar Bir Şey /Canan

2016 – Toz /Azra Naziri

2015 – Bulantı /Aslı

TİYATRO OYUNLARI

2019- Terk

2014 – Katil Joe – Tiyatro iN

2010 – Güzel Şeyler Bizim Tarafta – Tiyatro Krek

ÖDÜLLERİ

2011 -16. Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Ödülleri/Efes Özel Ödülü/ Güzel Şeyler Bizim Tarafta

2011 -Tiyatro Eleştirmenleri Birliği /Genç Yetenek Ödülü /Güzel Şeyler Bizim Tarafta

2011 -XI. Direklerarası Seyirci Ödülleri /Kerem Yılmazer Genç Yetenek Teşvik Ödülü/Güzel Şeyler Bizim Tarafta

2014 -Haydarpaşa Lisesi /       En iyi Kadın Oyuncu ödülü      /Kuzey Güney

2017 -17. Sinema Burada Film Festivali /Başarı Ödülü /Toz

2017 -7. Malatya Uluslararası Film Festivali /En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu /İşe Yarar Bir Şey

2017 -5. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali /En İyi Kadın Oyuncu/İşe Yarar Bir Şey

2017 -44. Pantene Altın Kelebek Ödülleri /En İyi Dizi Çifti (Gökhan Alkan) /Kalp Atışı

2017 -İstanbul Büyükşehir Şehit Şerife Bacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi /         En İyi Kadın Oyuncu /    Kalp Atışı

2018 -23. Sadrı Alışık Oyuncu Ödülleri /Yardımcı Rolde En Başarılı Kadın Oyuncu / İşe Yarar Bir Şey

2018 -21. Uçan Süpürge Kadın Film Festivali /Genç Cadı ödülü Bulantı, Toz , İşe Yarar Bir şey

2018-11.Uluslararası Elazığ Çayda Çıra Film Festivali /         En İyi Kadın Oyuncu /Toz