Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Özge Özberk Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Özge Özberk Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Özge Özberk, 13 Ağustos 1976 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu.

Adı: Özge Özberk
Doğum Tarihi: 13 Ağustos 1976
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.63 m.
Kilosu:  53 kilo
Burcu: Aslan
Göz Rengi: Yeşil
Annesi: Hülya Özberk
Babası: Ünsal Özberk
Çocuğu: Leo Sadioğlu
Kardeşleri: Özgür Özberk
Instagram: https://www.instagram.com/ozgeozberk_official/

Özge Özberk Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Kendisi gibi oyuncu olan bir abisi var. 2007 yılının Temmuz ayında maden işletmecisi Hayim Sadioğlu ile evlendi. 2010 yılında çiftin Leo adını verdikleri oğulları dünyaya geldi. 2012 yılında eşinden boşandı.

Çocukluk yılları: Liseyi bitirdikten sonra hedefi veteriner olmaktı fakat ilerleyen zamanlarda bu hevesinden vazgeçti. “Liseye kadar çok çekingen bir çocuktum ilk başlarda oyuncu olmak hiç aklımın ucundan bile geçmedi.

Eğitim hayatı: Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu.

Hayatının dönüm noktası: Ailesi, onu ve abisini babasının arkadaşının kurduğu bir ajansa kaydettirdi. “Orada Kemal Sunal’ın ‘Şaban Asker’de dizisine seçildim. Kamerayı gördüğüm an Kemal Sunal’la yan yana oturduğum andı. Sonra bir çekimde Melih Çardak’la tanıştım. BKM kuruluyordu. ‘Otogargara’ müzikalinde yer aldım. O sahneye çıktıktan sonra, ‘Doğru yerdeyim’ diye düşündüm. Ama hâlâ iş dışında kameralardan çekiniyorum.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına henüz 13 yaşındayken rol aldığı ‘Bizimkiler’ dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Çemberimde Gül Oya’ dizisinde canlandırdığı ‘Yurdanur’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: İçine kapanık, utangaç.  17 yaşından beri oyunculuk yapıyor iyi işlerde yer alıp şımarmama hakkını kullanmış. “Karşımda ne zaman kameraları görsem hep, ‘Acaba yanlış bir şey mi söylerim’ ya da ‘Kendim gibi olursam çok antipatik mi görünürüm?’ diye düşünerek kendimi frenledim. İnsanlar da beni böyle görmeye alıştı. Bir de ne kadar enerjik olsam da hep çok utangaçtım. Mesela lise bitene kadar dolmuşta, ‘İnecek var’ diyemeyen, otobüste kalkıp inmek için düğmeye bile basamayan biriydim. Çok içime kapanıktım.”

Sosyal: Boş vakitlerinde oğlu Leo ile beraber mümkün olduğunca tiyatro ve sinemaya gidiyor. Birlikte lego yapmaya bayılıyorlar. “Oğlumdan çok şey öğreniyorum, adeta her şeyi bilerek doğmuş gibi. Vakit geçirmekten büyük keyif alıyorum. Artık yaşı büyüdükçe kendi arkadaşlarıyla takılmak istiyor doğal olarak.”

Düşünce yapısı: ‘Çıkıntılık yapıp, dikkat çekeyim’ diyecek biri değil. İçinde bulunduğu  işlerin ağırlığı ve güzelliği onu bir kabuğa soktu. Orada ister istemez daha korunaklı olup başka bir kulvara taşındığını düşünüyor.“Zaten magazinle olan diyaloğum ‘Nasılsınız?’ ‘İyiyim, siz nasılsınız’dan öteye geçmez. Bu anlamda merak edilecek bir hayatım da olmadı.”

İlk sinema filmi: Ezel Akay / Neredesin Firuze

Aşk tanımı: Aşkı, ‘heyecan’ olarak tanımlıyor. “18 yaşında yaşadığınız aşk sadece geleceği temsil etmeyebilir. Fakat 30’lu yaşlardan sonra geleceğiniz olarak görebilirsiniz.”

Hayata bakışı: Hayat felsefesini anlatan cümle; ‘Sadece gülümsemekle açılır kapıları cennetin ve sadece çok istemekle dönüşür gerçeğe isteklerin.’ şeklinde.

Özge Özberk Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Hayatını anlamlı kılan en önemli şeyler? Ailesi, işi ve aşkı.

İş hayatına bakışı: Önüne gelen her işe atlamamak, seçici olmak ve seçtiği işlerin sonuna kadar hakkını vermek gibi bir prensibi var. “Oyunculuk papatya tarlası değil. Evet, şöhret olmak çok kolay. Ama önemli olan bunu korumak. Ve geçmişe baktığında ‘İyi ki yapmışım’ dediğim şeylerin yüzdesinin çok olması. Televizyonda oyuncu olmak da çok kolay. Herkes oyuncu olabilir. Yoldan geçen herkesin televizyondaki bir karaktere uyacak bir tipi vardır. Önemli olan, tiyatroda ne hissettiğiniz. Diziler zamana karşı yarıştığınız ve oyunculuğun tadına varamadığınız bir sektörün ürünü. Dizi oyunculuğunu oyunculuktan bile saymıyorum. Sabah senaryo geliyor, 20 dakika sonra sete çıkıyorsunuz. Nerede bunun oyun analizi, devamlılığı? Sürekli bir koşturma ve telaş içindesiniz. Dizi oyunculuğunu yüceltilecek bir şey gibi görmüyorum. Ama bu demek değil ki kolay iştir. Aksine hakikaten ağır işçilik gerektirdiği de bir gerçek.”

Kariyer planı: Kariyeri boyunca hep iyi hikâyelerin peşinde oldu. “Açıkçası benim entrika yapan, aldatan bir kadını oynamam insanlara çok inandırıcı gelmez. Yanlış kast olur. Böyle bir rolü kabul etmeyebilirim. Dizi insanları şaşırtmak için doğru bir mecra değil.  Tiyatro ve sinemada uç karakterler oynayabilirsiniz ama dizide bunu yaparsanız yanlış olacağını düşünüyorum.”

Tiyatro mu? Televizyon mu? Tiyatro kariyerinde öncelikli, tiyatronun, oyuncuların oyunculuklarını temize çektiği yer olduğu görüşünde “Olmazsa olmazımız tiyatro. Ayrı kaldığımızda duyduğumuz vicdan azabı adeta. Dizilerde çekim günü bile senaryo gelebiliyor, beslenemiyoruz. Dolayısıyla tiyatroda kafayı çalıştırmak zorundasınız; öyle olunca da işe yaradığınızı hissediyorsunuz.”

Kimlere hayranlık duyar? Yönetmen Çağan Irmak onun için özel bir yerde duruyor. “ Tarzı ve sinemaya bakışını çok seviyor ve beğeniyorum. Onunla sette olmak, yazdığı her kelimeyi oynamak inanılmaz keyifli.”

Anne olmak hayatında neleri değiştirdi? Oğlunun doğumundan sonra annesini daha iyi anlamış. “Leo’nun hayatıma girmesi neleri değiştirmedi ki Ömür. Tarif edecek bir kelime hâlâ bulamıyorum. Leo’nun doğumuyla beraber sadece onu düşünmeye başladım. Yemeyebilirim, uyumayabilirim ama onun için her şeyi yapabilirim. Annemi daha iyi anlıyorum. Anneler eli eteği öpülesi kadınlardır. Gençlik yıllarımızda, bizi düşündüklerini bildiğimiz halde, onlara ters davrandığımız zamanlar olmuştur ya, şimdi dönüp bakınca sadece bizi koruduklarını görüyorum. Bir annenin art niyeti olamaz.”

Özge Özberk Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Hobisi: Aileden gelen bir resim yeteneği var, resmi terapi gibi görüyor. “Kimse yeteneğim yok diye düşünmesin. Üzerine çalışmak, vakit harcamak, denemekle ve renklerin aşkına düşmekle başlıyor her şey. Şimdilik sadece evimde ve yakın dostlarımda yaptığım çalışmalar var. Tabii ki ileride zaman ne gösterir, ama sanırım yakında anneme bir sergi açabiliriz. Son iki senedir nefis tablolar yapıyor, o da merak sardı, ders alıyor. Babamın da resim yeteneğini söylemeden geçemeyeceğim.”

Evde ne yapar? Evinde olduğu zamanlar yemek yapmayı ve dostlarını ağırlamayı seviyor.

TELEVİZYON DİZİLERİ

2018- Bizi Hatırla / Ece

2016/2018- Kalbimdeki Deniz / Deniz Öztuna

2014- Hayat Ağacı

2011/2013 Pis Yedili /Filiz Öğretmen

2008-  Kolay Gelsin / Özge

2008- Yol Arkadaşım /Ayla

2007- Geniş Zamanlar/ Zehra

2007/2008- Sinekli Bakkal / Rabia

2006- Bir Demet Tiyatro

2006- Kırık Kanatlar/ Nazlı

2005- Başka Yerde Yok

2005- Kadın İsterse / Müge

2004-  Dayı/ Ceyda

2004/2005-Çemberimde Gül Oya /Genç Yurdanur

1999- Sır Dosyası (Mini Dizi)

1997- Bir Demet Tiyatro

1995- Bizim Ev / Neslihan

1993- Şaban Askerde

1989- Bizimkiler / Zeynep

SİNEMA FİLMLERİ

2018- Arif V 216 / Ceku

2015- Evlenmeden Olmaz / Zeynep

2012-N’apcaz Şimdi /Nalan

2011- Canım Babam /Cansu

2008- A.R.O.G / Ceku

2008- 120 / Münire

2007- Mavi Gözlü Dev / Münevver

2007- Hakimiyet / Yaratık

2005- Babam ve Oğlum/ Birgül

2004-G.O.R.A / Ceku

2004- Neredesin Firuze / Manken

2000-Yıldız Tepe ( TV Filmi)

1995-Otogargara(TV Filmi)

TİYATRO OYUNLARI

2018- Açık Aile

2012- Aşka 103 Adım

2011- Sinek Kadar Kocan Olsun, Başımda Bulunsun

2001- Bana Bir Şeyhler Oluyor

1998- Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü?

1997- Otogargara : Yılmaz Erdoğan

ÖDÜLLERİ

2019- Yeni Tiyatro Dergisi Ödül Töreni/ Komedi – Müzikal Dalında En İyi Kadın Oyuncu/ Açık Aile