Ana sayfa Dizi Haberleri Payitaht Abdülhamid dizisinden yeni gelişmeler var!

Payitaht Abdülhamid dizisinden yeni gelişmeler var!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Payitaht Abdülhamid dizisinin çekimlerine önümüzdeki günlerde yeniden başlanacak. Dizinin senaristi Uğur Uzukok, yeni bölümlerin senaryolarını yönetmen Doğan Ümit Karaca ve oyunculara gönderdi.

Dizinin yeni bölümlerinde neler yaşanacağı merakla bekleniyor. Oyuncular, pandemi döneminde Cuma akşamları youtube kanalı üzeriden hayranları ile buluşmaya devam ediyor. Uğur Uzukok da 22 Mayıs Cuma akşamı yapılan canlı sohbete bir süre katıldı. Uzukok, senaryo yazım çalışmalarını sürdürdüğünü ve yeni bölümler için hazırlıkların devam ettiğini belirtti. Mayıs sonunda ya da Haziran ayının başında yeniden çekimlere başlanması bekleniyor.

Payitaht Abdülhamid dizisinin 4. sezonda 116 .bölümü 10 Nisan Cuma akşamı TRT1 ekranında yayınlandı. Bu tarihten sonra ise stok bölümler kalmadığı için dizi izleyicilerle buluşamadı.

Dizinin oyuncuları ise 17 Nisan’da başladıkları her hafta Cuma günü youtube canlı sohbetine devam ediyor. Senarist Uğur Uzukok, 4 senedir diziyi yazdığını ve birçok karakterin kaleminden gelip geçtiğini ifade etti.

Bu kadar çok karakteri taşımanın bir yük haline geldiğini belirten Uzukok, “Kafamda her proje için bir dosya ayrılıyor. Bir çekmece gibi düşün. Ben diyorum ki, bu çekmece bu karakterler ve bu dünya var. Başka çekmecede başka karakterler ve başka dünya var. Ben o çekmeceyi, o işi yazarken açıyorum ve sonra kapatıyorum. Kapatmazsak, bu sefer zihin çok fazla yorulur. Gündelik hayatta, hiçbir yerde Abdülhamid’in cümleleri ile konuşmuyorum.Kendi dilimle, kendi cümlelerimle konuşuyorum” açıklamasını yaptı.

Bazı yazarların yazdıkları karakterlere aşık olduğunu ve o karakteri kendisiymiş gibi kabul ettiğini, bunun da hastalıklı bir vaka olduğunu ifade etti.

Videodan sohbeti izleyebilirsiniz: