Ana sayfa Sosyal Medya Payitaht Abdülhamid’in Selim Paşa’sı Taner Ertürkler’in hazin başlayan, mutlu biten hikayesi!

Payitaht Abdülhamid’in Selim Paşa’sı Taner Ertürkler’in hazin başlayan, mutlu biten hikayesi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com /Detay – Ünlü oyuncu Taner Ertürkler, uzun süredir Payitaht Abdülhamid dizisinde rol alıyor. Selim Paşa karakterini canlandıran oyuncu, 1996 yılında Tatlı Kaçıklar dizisiyle birlikte oyunculuk serüvenine başladı.

Deli Yürek dizisinde Ümit olarak rol aldı ve 15 bölümde ismini duyurdu. 7 Numara, Dadı gibi dizilerde rol aldı. Adanalı dizisinde Cengiz Komiser karakterini canlandırdı. İsimsizler’de ise Ahmet Akıncı olarak ekranda yer aldı.

Taner Ertürkler, Payitaht Abdülhamid dizisinden arkadaşları ile youtube sohbetinde buluştu. Oyuncu, hazin bir hayat hikayesi olduğunu da bu sohbette anlattı. Anne ve babasının kendisi küçükken ayrıldıklarını belirten Taner Ertürkler, Hertha Berlin’in alt yapısında futbol oynarken, babası tarafından Türkiye’ye getirildi.

Yaşam hikayesinden detaylar anlatan Taner Ertürkler, nasıl oyuncu olduğuna yönelik detaylar verdi.

“Almanya’nın Berlin kentinden 11 yaşında Türkiye’ye geldim. Orada Hertha Berlin alt yapısında futbol oynuyordum. Aile parçalanması hikayesinden biz de nasibimizi aldık. Annem Almanya’da kaldı. Babam aldı beni Türkiye’ye getirdi.Sonra babam vefat etti. Boşlukta kaldım, ciddi anlamda boşlukta kaldım. Yalnız kaldım. Kardeşim vardı, ikimiz yalnız kaldık. Ne yapacağımızı bilemedik.

Bana hep ‘manken ol’ dediler. Şöyle bir şansım vardı, Marmara Üniversitesi’nde okuyanların bir eğitim kulübü vardı. Onlar da eğitimlere katılıyorlardı. Beni de arkadaşım çağırdı. 17 yaşlarımda hoşuma gitti ve devam etme kararı aldım. O zaman çok manken furyası vardı. Enis Fosforoğlu ile tanıştım, kursuna başladım. Kendimi tamamen oyunculuk eğitimine adadım. Oyunculuk dışında hiçbir şey yapmama kararı aldım. Ufak tefek işlerde part time çalıştım. Ufak tefek figürasyonlarda rol aldım. Yeri geldi televizyonlarda kolumu gördüm, ‘bu benim kulağım’ dedim. Bunlarla ayakta kaldım.

Sonra Enis Fosforoğlu dedi ki, ‘Konservatuvar sınavlarına girmelisin. Niye olmasın’ dedi. Çalıştırdılar beni, sınava girdim, listede gerçekten o 5 erkekten birisi olarak adımı kapıda asılı gördüm. Hayatımın dönüm noktası oydu. Kazandım, benden 1 yıl sonra eşim Ayça geldi, o da kazandı. Ben 2. sınıftayken, o 1. sınıftaydı. Oradan da neredeyse beraber mezun olmuş olduk.”

Payitaht Abdülhamid'in Selim Paşa'sı Taner Ertürkler'in hazin başlayan, mutlu biten hikayesi! 7

Taner Ertürkler, okul yıllarından bu yana tanıdığı Gürkan Uygun ile de Payitaht Abdülhamid dizisinde bir kez daha buluştu. Dizide Halil Halid karakterini canlandıran Gürkan Uygun ile aynı dönemde okuduğunu belirten Taner Ertürkler, o dönemde aynı yoldan birlikte yürüdükleri ünlü isimleri de sıraladı:

“Gürkan Uygun ile beraber okuduk orada. Gürkan ile 4 yıl okuduk. Oradan çıktık Dormen Tiyatrosu’nda komedi oyunları oynadık, Gürkan’la birlikte.

Gürkan aslında çok güzel bir komedi oyuncusudur. Sanem Çelik vardı. Fırat Tanış ile beraberdik. Ayça Bingöl ile beraberdik. Bayağı bir isim vardı. O süreçte oyunculuğa atıldım.”