Ana sayfa Dizi Haberleri Sadece Kenan İmirzalıoğlu, Kıvanç Tatlıtuğ ile dizi işi olmaz, seyirci artık yemiyor!

Sadece Kenan İmirzalıoğlu, Kıvanç Tatlıtuğ ile dizi işi olmaz, seyirci artık yemiyor!

tarafından ker_def

Posta gazetesine röportaj veren usta oyuncu Cihat Tamer, dizilerin durumunu masaya yatırdı.

Mahallenin Muhtarları dizisinde 10 yıl rol alan Cihat Tamer, kültür yozlaşmasına dikkat çekmekte…

“Perihan Abla’, ‘Bizimkiler’, ‘Mahallenin Muhtarları’ndan sonra çok dizi yaptım, hiçbiri sürmedi. Kültürümüz yozlaştı. ‘Bizimkiler’den 17, ‘Mahallenin Muhtarları’ndan 13 kişi vefat etmiş. Kuşak olarak da azaldık.”

75 yaşında olan Cihat Tamer, eski dizilere duyulan özlemin altında yatan sebebi de vurguladı.

“Veda, dostluk ve samimiyeti anlatan o eski gerçekçi dizileri izleyicimiz özlemle anıyor. Benzer konular ve klişe senaryolar insanları çok sıktı, heyecan kalmadı. Kaliteli iş de kalmadı” diye konuşan Cihat Tamer, rol aldığı eski diziler sayesinde tanındığını ve saygı, sevgi gördüğünü belirtti.

Dizilerin reytingleri çok yüksek olsa bile bittikten sonra rol alan oyuncuların genelde hatırlanmadığını bir gerçek. Cihat Tamer, duruma çabuk tüketmenin sebep olduğunu belirtmekte. Tamer, “Biraz mazoşist bir toplumuz, eziyetten zevk alıyoruz. Şarkılarımız, türkülerimiz, filmlerimiz acıklı” dedi.

Bu sene dizide oynamak istemediğini anlatan Tamer, bunun sebebi olarak da dizilerin uzun sürelerini gösterdi.

Sadece Kenan İmirzalıoğlu, Kıvanç Tatlıtuğ ile dizi işi olmaz, seyirci artık yemiyor! 7

Cihat Tamer, “Başrol oyuncularının umrunda değil, büyük paralar aldıkları için. Ama bizim gibi ikinci derecedeki rolleri oynayanlar zorluk çekiyor. Başrol oyuncuları elbette kazansın ama bizim de hakkımızı versinler. Biz de bir zamanlar aranan isimlerdik. Sektör tamamen gençlerin elinde şimdi” diyerek yaşadığı sıkıntıları aktarmakta…

Yeni oyuncularda işlerine sadakatin az olduğunu belirten Cihat Tamer, “Biz hâlâ sete bir saat önce gideriz. Onlar öyle değil. Amaçları para kazanmak ve meşhur olmak” şeklinde konuşmakta…

Dizilerin kısır döngüye girdiğini ifade eden usta oyuncu, Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisinin bile yayından kaldırılmasını örnek olarak gösterdi. Yıldız oyuncuların değil senaryonun önemli olduğunu anlatan Tamer, “Sadece Kenan’la (İmirzalıoğlu), Kıvanç’la (Tatlıtuğ) olmaz. Seyirci artık bıktı, yemiyor” ifadesini kullandı.

Eski dizilerde insanların kendilerine benzer karakterleri ekranda gördüğünü ve bu yüzden de çok sevildiğini anlatan Cihat Tamer, Karadeniz’deki bir anısını şöyle anlattı: ” Tiyatro ile Karadeniz turundaydık. Yemek yerken bir vatandaş yakama yapıştı. ‘Bizimkiler’ dizisinden ayrılmıştım o zaman. “İlla döneceksin” dedi. Neredeyse dayak yiyordum.”