Ana sayfa Ayak Sağlığı Sağlıklı Ayaklarda Ortopedik Tabanlık Kullanmalı

Sağlıklı Ayaklarda Ortopedik Tabanlık Kullanmalı

tarafından necati

Vücudumuz için zemin görevi gören ayaklarımızın çektiği cefayı muhtemelen vücudumuzda hiçbir organımız çekmez. Ayak taban yapımız kendine özgü kıvrım, eklem ve boşluklardan oluşur. Topuğumuz ve ayak kemerimiz mümkün olduğunca desteklenmek isterken ayak tabanımız yükü vücudumuza paylaştırmak ister. Üstelik severek aldığımız, kullandığımız ayakkabılarımızın iç yapıları çoğu zaman ayaklarımıza uygun değildir.

Neden Ortopedik Tabanlık Kullanmalıyız?
Ayaklarınız düzgün desteklendiğinde ve ayaklarınızda düzgün dizilim sağlandığında, vücut mekaniğiniz iyileşir. Genel vücut dizilimi ve formu daha verimli hale gelir. Böylece yanlış yüklenmelere bağlı sakatlıkları ve eklemlerin erken aşınmasını önlerken, enerjinizi de muhafaza eder. Ayak kemerleriniz çökmez ve ayak dengeniz iyileşir. Ayaklar üzerindeki gereksiz baskı azalır ve kan dolaşımı kolaylaşır. Herhangi bir aktivite esnasında yorulma hissi azalır, performans artar. Yaşam kaliteniz ve verimliliğiniz iyileşir.

Yalnızca problemler kronikleştiğinde değil, ayaklarımızı ve vücudumuzun sağlığını koruyabilmek, yaşam kalitemizi iyileştirmek için her zaman kişiye özel olarak hazırlanmış ortopedik tabanlık kullanmalıyız. Fiziksel aktivitelerinize veya kullanım amacınıza uygun tabanlıklar çok kısa bir süre içinde hayatınızın vazgeçilmez bir parçası olacaktır.

Mutlu ayaklar, mutlu hayatlar…