Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Sahnede Deniz Çakır hamur açıyor, Engin Alkan makarna pişiriyor!

Sahnede Deniz Çakır hamur açıyor, Engin Alkan makarna pişiriyor!

tarafından ker_def

Deniz Çakır ve Engin Alkan’ı aynı sahnede buluşturan “Tarla Kuşuydu Juliet”, entrika soslu leziz bir komediyle aşkın tarifini yeniden veriyor; tarihin efsanevi âşıkları Romeo ve Juliet, mutfağa giriyor, spagetti pişiriyor, bulaşıklarla boğuşuyor. Engin Alkan’ın aynı zamanda yönetmenliğini üstlendiği “Tarla Kuşuydu Juliet”; 4 Şubat Salı akşamı saat 20.30’da Caddebostan Kültür Merkezi’nde, 5 Şubat Çarşamba akşamı saat 20.30’da Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi’nde tiyatroseverlerle buluşuyor.

“Tarla Kuşuydu Juliet” izleyicisini, taze pişen yemek kokuları ile karşılıyor. Romeo ve Juliet, bir yandan bir türlü bitiremedikleri evliliklerini sığdırdıkları mutfakta “yeter ki ocağımız tütsün” dercesine yemek yapıyor, bir yandan da çat kapı evlerine gelen Shakespeare ile uğraşmak zorunda kalıyor. Deniz Çakır’ın hem çaçaron bir ev kadını Juliet hem de dadı rolünde; Engin Alkan’ın ise hem evdeki sıcak su torbasıyla flört eden Romeo hem de rahip rolünde seyirci karşısına çıktığı oyunda Shakespeare rolünü Fatih Al, çiftin ergen kızı Lukretia rolünü ise Mert Şişmanlar üstleniyor.

Usta tiyatrocu Engin Alkan’ın yıllar önce Şehir Tiyatroları’nda da yönettiği ve rol aldığı “Tarla Kuşuydu Juliet”, Ezop Sahne prodüksiyonu ve Engin Alkan rejisiyle sahneleniyor. Ephraim Kishon’un kaleme aldığı, Hale Kuntay’ın dilimize kazandırdığı “Tarla Kuşuydu Juliet”in dekor tasarımını Cihan Aşar, kostüm tasarımını Nihal Kaplangı, müzik direktörlüğünü ise Murat Bavli üstleniyor.

Sahnede Deniz Çakır hamur açıyor, Engin Alkan makarna pişiriyor! 7

“Tarla Kuşuydu Juliet”; 4 Şubat 2020 Salı akşamı saat 20.30’da Caddebostan Kültür Merkezi’nde, 5 Şubat 2020 Çarşamba akşamı saat 20.30’da Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi Müşfik Kenter Sahnesi’nde sahnelenecek. Oyunların biletleri, Biletix’ten ve salonların gişelerinden temin edilebilir.