Ana sayfa Sosyal Medya Sanatçılara ve politikacılara Oktay Kaynarca’dan siyasi ahlak dersi!

Sanatçılara ve politikacılara Oktay Kaynarca’dan siyasi ahlak dersi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri Pazar günü yapıldı. Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu’nun yarışından İmamoğlu galip çıktı. Bazı sanatçılar fikirlerini sosyal medyada paylaştılar. Farklı adayları tutanlar desteklerini sergilediler. Ancak en anlamlı mesaj Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinin başrol oyuncusu Oktay Kaynarca’dan geldi.

Her hangi bir siyasi partinin savunuculuğunu yapmadan ülke, bayrak, vatan sevgisini aşılayan sözleriyle Oktay Kaynarca farkını yine ortaya koydu.

Kendisi gibi düşünmeyen insanları ötekileştirmeye karşı çıkan Kaynarca, demokrasi ruhunun önemine işaret etti.

Kaynarca, “Seveceksen memleketini halkını, dinini mezhepini ırkını dilini ayırd etmeden seveceksin” ifadeleriyle de siyasilere büyük ders olacak cümleler kullandı.

İşte Oktay Kaynarca’nın büyük beğeni toplayan mesajı:

Ne zaman mı düzelir? Biri gelsin herşeyi düzeltsin diye beklemeyip,geleceğini bir insana endekslemeyip,biri bizim için düşünsün bizim için yapsın demeyip,inandığın her ne ise senin gibi düşünmeyeni ötekileştirip düşman bellemeyip, hep beraber inanılmış bir Demokrasi ruhuyla tek yürek, tek yumruk olmuş bir millet olarak ancak!! Siyasi görüşler değişebilir, bakış açıları farklılık gösterebilir,bu herkesin kendi seçimi kendi yolculuğudur ama aslolan memleket vatan bayrak sevgisidir. Memleketini halkını sevmenin tarafı olmaz. Seveceksen memleketini halkını, dinini mezhepini ırkını dilini ayırd etmeden seveceksin,memleketinin her köşesini her insanını seveceksin,seveceksin ki, kocaman rengarenk uçsuz bucaksız bir Ülke olabilesin..Hep beraber güzeldik hep beraber güzel kalabiliriz benim güzel memleketim.??

Sanatçılara ve politikacılara Oktay Kaynarca'dan siyasi ahlak dersi! 7