Ana sayfa Dizi Haberleri Savaşçı ve Güvercin dizisinin başına gelen diğer dizilere de ders oldu!

Savaşçı ve Güvercin dizisinin başına gelen diğer dizilere de ders oldu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz – Geçtiğimiz hafta boyunca Fox TV tarafından Savaşçı dizisinin 97. yeni bölümü için fragmanlar yayınlandı. 4 sezondur başarıyla ekranda yer almaya devam eden Savaşçı, Pazar akşamları izleyicilerin en çok tercih ettiği dizi konumunda.

Aynı şekilde Güvercin dizisi de Star TV ekranında ve izleyiciler bu yapımı da ilgiyle seyrediyor. Her ne kadar Güvercin dizisinin 16. bölümü ile final yapması kararlaştırılmış olsa da dizinin 14. yeni bölümünün dün akşam yayınlanacağı duyurulmuştu.

Savaşçı ve Güvercin dizisinin başına gelen diğer dizilere de ders oldu! 8

Ancak ne Savaşçı ne de Güvercin dizisinin yeni bölümleri ekranda yerini almadı. Bunun sebebi ortaya çıktı. Çekimlerin yetişmemesi değil, reklam gelirlerinin düşük olması nedeniyle her iki kanal da yeni bölümler zarar edeceği için yayınlamak istemedi.

Savaşçı ve Güvercin dizilerinin yeni bölümleri 29 Mart Pazar gününe ertelendi ama yine reklam gelirleri burada belirleyici olacaktır.

Bu durumun koronavirüs salgınının yaygınlaştığı önemüizdeki dönemde başka yapımların da başına gelmesi muhtemel. Ekonomik zorluklar içindeki şirketler reklam harcamalarını kısıyor. Televizyon kanalları da yüksek bütçeli yapımlarını yayınlamak istemiyor.

Savaşçı ve Güvercin dizisinin başına gelen diğer dizilere de ders oldu! 9

Koronavirüs nedeniyle yaşanan bu ekonomik durum, dizi setlerinde sezon finallerinin işareti olarak da algılanabilir.Bir başka detay da 23 Mart Pazartesi’den verelim. Çukur dizisi de Show TV tarafından yayınlanmadı. 1 haftadır dizide set iptal ve bölüm de hazır. Ancak benzer şekilde yeterli reklam gelmediği için Çukur’un yeni bölümünün de yayınlanmadığı düşünülüyor. Şimdilik 30 Mart Pazartesi için yayın akışında Çukur’un yeni bölümünün yayınlanacağı gözüküyor.