Ana sayfa Dizi Haberleri Sen Anlat Karadeniz’in süresi o kadar uzadı ki hem sınırları hem de sektörü fena zorluyor!

Sen Anlat Karadeniz’in süresi o kadar uzadı ki hem sınırları hem de sektörü fena zorluyor!

tarafından zk zk
Atv’de yayınlanan Sen Anlat Karadeniz dizisinin süresi o kadar uzun olmaya başladı ki rekabette başka dizileri de etkiliyor.

Yllardır sektörde tartışılan dizi sürelerinin uzunluğuna bir çare bulunacağına, daha da uzamaya başladı!

Son dönemde sürelerinin uzunluğu nedeniyle dikkat çeken 3 dizi var ve bu diziler ekrandaki diğer dizilerin de ister istemez sürelerini uzatmalarına neden oluyor.

Hem oyuncular hem de ekip açısından çok yorucu bir iş haline gelen dizi çekimlerinin uzunluğu, beraberinde kimi aksaklıkları, kamera arkasında farklı sorunları ve tabii ki kaliteyi etkiliyor.

Vatan Gazetesi’nden Oya Doğa, köşesindeki yazıyla Osman Sınav’a seslendi ve gelinen durumu değerlendirerek bu konuya dikkat çekti.

Bakın hangi 3 dizi, ekrandaki işleri büyük oranda etkileyerek sektörü zorluyor?

Sen Anlat Karadeniz'in süresi o kadar uzadı ki hem sınırları hem de sektörü fena zorluyor! 7

“Osman Sınav’a… Dizi sürelerini uzatmayın!

Yaklaşık 11 yıl önce Türk dizilerinin geçmişini konuşmak için Osman Sınav’la bir araya gelmiş ve bir röportaj yapmıştım. Osman Hoca o röportajda dizi sürelerinin uzamasında kendisinin çok büyük bir payı olduğunu söylemişti. Bu konuda suçlu olduğunu dile getirmişti. Bugün oyuncusundan yönetmenine, kanalından izleyicisine herkes dizi sürelerinden şikayet ediyor. 130-140 dakikalık diziler artık dayanılmaz hale geldi diye düşünürken bu sezon süreler daha da uzamaya başladı. Sen Anlat Karadeniz geçtiğimiz haftalarda 192 dakikalık bir bölüm yayınladı. Onu 178 dakikayla Payitaht Abdülhamit takip etti.

Sonra olarak Can Kırıkları 165 dakikaydı. Biz dizi süreleri kısalsın diye konuşurken artık daha da içinden çıkılmaz bir noktaya doğru gidiyor. Burada da dönüp baktığımızda bu rekabeti Osman Sınav’ın başlattığını görüyoruz. Osman Hocam, biliyorum bugünün koşullarında rekabet etmek zor ama dizi sürelerinin 192 dakikalara çıkması geri dönülmez durumlara sebep olur. Üstelik Sen Anlat Karadeniz’e de zarar veriyor. Çünkü iş kendini tekrar etmeye başlıyor. Sektörün 130-140 dakikalık dizilere müdahale etmeyeceğini anladık. Bari bu süreleri daha fazla uzatmayın!”