Ana sayfa Dizi Haberleri Sen Çal Kapımı, Çatı Katı Aşk ve Bay Yanlış dizileri kötü örnek oldu!

Sen Çal Kapımı, Çatı Katı Aşk ve Bay Yanlış dizileri kötü örnek oldu!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Yaz ekranı için hazırlanan ve yayınları devam eden yapımlarda setlerde koronavirüse karşı önemli önlemler alındı. Tüm ekibe testler yapıldı, sette maskeler takılıyor, dezenfektanlar ulaşılabilir bir noktada ve ambulans da hazır bekliyor. Ancak ekrana yansıyan görüntülerde koronavirüs yokmuş gibi bir durum var.

Bay Yanlış dizisinde Can Yaman ve Özge Gürel yakınlaşması, Çatı Katı Aşk dizisindeki mahalle kültürünün doğal sonucu olarak birçok kişinin iç içe olması hali, aynı şekilde Sen Çal Kapımı dizisinde Hande Erçel ile Kerem Bürsin’in yakın sahnelerine dikkat edildiğinde verilen mesaj sıkıntılı.

Hele ki Çatı Katı Aşk gibi bir mahalle hikayesinde hiçbir şey yokmuş gibi herkesin iç içe olma hali, sürekli yakın temaslar ve dokunuşlar dikkat çekiyor. Kanal D ekranlarında yayınlanan dizinin bu  haftaki bölümünde koronavirüs yokmuş gibi bir imaj ekrana net bir şekilde yansıtılıyor.

Sadece bu 3 dizi ile sınırlı olmamak üzere, hazırlıkları devam eden, setleri toplanan tüm yapımlar için geçerli bir durum var ki, o da koronavirüs tehlikesine vurgu yapacak bir detay göremiyorsunuz.

İşte bu durumu Milliyet Cadde yazarlarından Sina Koloğlu da gündeme getirdi. Kimsenin de salgını ortaya koyarak bir eleştiride bulunmadığını da belirten Sina Koloğlu, yazısında şu mesajları verdi:

“Ortalık yıkıldı ‘öpüştüler’ diye… Kimse “Yahu salgın var, korona filan” diye de sormadı. Yakın bakışmalar ve temaslar var yeni çekim setlerde.

Ev ahalisi, “Bizim vatandaş bu sahnelerden etkilenmiyor mu zannediliyor?” diye soruyor. Yeni çekim yemek programları da mevcut. Hani ‘çeşit olsun’ diye apartman komşularıyla, dünür başlıklarıyla yapılanlar. Orada mesafelere uyuluyor mu?

Apartmanlı olanda dip dibe komşular. Şef yarışmamızda şu balkona çıkanlar ne durumdaydı? Mesafe filan yok. Yani kısaca ekranda yaşam gayet normal!”