Ana sayfa Dizi Haberleri Senaryoda çok boşluklar var! Kızım dizisi için tehlike çanları çalıyor!

Senaryoda çok boşluklar var! Kızım dizisi için tehlike çanları çalıyor!

tarafından ker_def
Televizyon Gazetesi Analiz

tv8’in bu sezon başlattığı dizi atağının başarılı örneklerinden birisi olan Kızım, Cuma akşamları izleyici ile buluşmaya devam ediyor.

Buğra Gülsoy, Leyla Lydia Tuğutlu, Beren Gökyıldız, Serhat Teoman gibi oyuncuların rol aldığı dizi, reyting oranlarıyla kanalın yüzünü de güldürüyor.

Yurt dışı satışlarına da başlanan ve olumlu dönüşler alan dizinin sınırlı konusu çabuk tükenecek gibi görünse de ikinci sezonda da ekranda olacağı tahmin ediliyor. Ancak, izleyenler hikayesinde bazı boşluklar bulunan dizinin ikinci sezonu olursa bu kadar başarılı olacağı konusunda endişe de yaşamıyor değil.

Senaryoda çok boşluklar var! Kızım dizisi için tehlike çanları çalıyor! 9

Özellikle son birkaç bölümdür sıkıcı, tutarsız, boş ve geçiştirilmiş bölümler izlediklerinden şikayet eden izleyenler, konu böyle devam ederse dizinin ikinci sezonda aynı başarıyı devam ettirememesinden ve bir anda final yapmasından korkuyor.

Bir baba-kız hikayesinin anlatıldığı dizide geçen haftalarda ise; izleyicilerin canını sıkan bir gelişme yaşanmış ve Öykü’nün gerçek babasının Demir değil Cemal olduğu ortaya çıkmıştı.

Bu ihtimal aslında ilk bölümlerden bu yana var gibiydi ama senaryo bunu düşündürtecek şekilde ilerlemeyince izleyicinin kafasında rafa kalkmıştı. Birkaç bölüm önce ise, Asu Cemal’e bıraktığı mektupta “Öykü senin kızın” yazarak bu ihtimalin gerçek olduğunu açıklamıştı.

Asu’nun sözüne güvenmeyen Cemal de, DNA testi yaptırdı ve sonucun pozitif çıkmasıyla gerçek babanın Cemal olduğu anlaşıldı.

Cemal, şimdi hem Öykü’yü Demir’den yasal yollarla almaya çalışıyor hem de kendisini ona sevdirmek için çabalıyor.

Senaryoda çok boşluklar var! Kızım dizisi için tehlike çanları çalıyor! 10

Demir’in eski arkadaşı olan ve birlikte gittikleri bir soygunda yakalanarak hapse giren Cemal’in tek amacı Demir’in de kendisi gibi hapse girmesini sağlamak. Şimdi bunun yanına kızı olduğunu öğrendiği Öykü’yü Demir’den almak da eklenecek gibi görünüyor.

Cemal karakteri harcanıyor mu?

Demir’i hapse attırmak için ona sürekli tuzak kuran Cemal karakteri doğal olarak izleyici tarafından sevilmiyor. Tüm bunlardan sonra bir de Cemal’in, Öykü’nün gerçek babası çıkması izleyiciyi Cemal karakterine karşı iyice soğuttu.

Ancak çoğunlukta olmasa da, bazı izleyiciler Cemal’in de haklı tarafları olduğunu ve bu karakterin dizide güzel anlatılmayarak harcandığını savunuyor.

Demir’in de bir hırsız olduğunu ve dizi boyunca sürekli hırsızlık yapmasının yanlış olduğunu savunan izleyiciler Cemal’i kendisiyle aynı suçu işleyen ve sürekli hapisten kaçmayı başaran Demir’i hapse attırmaya çalışmakta haklı buluyorlar. Hapse girerek tek ceza çekenin Cemal olmasının adaletli olmadığını düşünüyorlar.

Öte yandan; geçmişte sevgili olduğu Asu ve Demir tarafından aldatılan Cemal’in bu konuda da kızgın olmakta haklı olduğunu belirten izleyenler Cemal’in bu kadar kötü olarak gösterilmesini mantıklı bulmuyor ve Öykü’ye verdiği zararlar haricinde yaptıklarının normal olduğunu savunuyorlar.

Ayrıca, başrol olduğu için Demir’in yaptığı hataların anlatılmamasının da yanlış olduğunu dile getiriyorlar. Demir’in Asu konusunda kendisini Cemal’e karşı suçlu hissetmemesi ve bu konuyu önemsememesi mantıklı bulunmuyor. Demir- Asu ve Cemal’in geçmişte neler yaşadığının da çok verimli anlatılmadığı ve bu durumun hikayede boşluk yarattığı düşünülüyor.

Senaryoda çok boşluklar var! Kızım dizisi için tehlike çanları çalıyor! 11

Aldatılan, hapse giren, bu arada öz kızı bir başkasını baba gibi görüp bağlanan ve kendisini kızına sevdirme şansı olmayan bir karakterin hikayesinin de aslında derin olduğunu ancak senaristlerin Cemal karakterini çok yüzeysel işlediğini savunan izleyenler ilerleyen bölümlerde senaryonun bu kısmının da güzel işlenmesini istiyor. Cemal’in özellikle kızı olduğunu öğrendikten sonra Öykü konusunda daha duyarlı olmasını bekleyen izleyenler, Cemal’in  hastalık konusundan söz ederken endişeli görünmemesine anlam veremiyor ve bu sahnelerin geçiştirildiğini düşünüyor.

Cemal karakterini canlandıran Serhat Teoman’ın da daha önce başrol karakterleri canlandırdığı ve bu kadar arka plandaki bir karakteri oynamasının ona haksızlık olduğu da vurgulanıyor.

Bakalım, Cemal Öykü’nün babası çıkmışken ve Öykü’yü almak istiyorken bundan sonra Demir- Cemal çekişmesinde neler yaşanacak ve izleyicilerin buna tepkisi ne olacak?