Ana sayfa Sinema Serçenin Gözyaşları filmine sosyal medyada büyük ilgi!

Serçenin Gözyaşları filmine sosyal medyada büyük ilgi!

tarafından ker_def

Bugüne kadar kadına şiddet konusuna dikkat çeken en büyük prodüksiyon olan “Serçenin Gözyaşı” filminin merakla beklenen merakla beklenen fragmanı yayınlandı. Daha önce paylaşılan teaser’ları ilgi odağı olan yapımın fragmanı da büyük beğeni topladı ve yayınlanır yayınlanmaz sosyal medyada tıklanma rekorları kırdı.

Filmin fragmanını izleyenler, yapıma övgüler yağdırarak sinemada izlemek için sabırsızlandıklarını vurguladılar. Oyuncu kadrosunda sanat dünyasının usta isimleriyle genç yeteneklerini buluşturan filmin yüreklere işleyen müziğine ve sarsıcı sahnelerine özellikle dikkat çekildi.

Ezilen, şiddete uğrayan, taciz edilen, öldürülen, ön yargılar nedeniyle toplum dışına itilen kadınların dramını beyazperdeye yansıtan dev yapım “Serçenin Gözyaşı”, 20 Ekim 2023’te sinemaseverlerle buluşacak.

USTA OYUNCU KADROSUYLA DİKKAT ÇEKECEK…

“Serçenin Gözyaşı”, sanat dünyasının usta isimlerini de biraraya getiriyor. Ezgi Şenler’in şiddet mağduru Nilüfer karakteriyle büyük bir performans sergilediği filmde, Uğur Güneş, Yeşim Salkım, Tamer Karadağlı, Özlem Gürses, Soydan Soydaş, Arzu Cabar, Sedef Şahin, Evren Erler, Kubilay Penbeklioğlu, Bilge Şen, Yağızkan Dikmen, Ahmet Sarsılmaz, Özgür Çağlayan İncesu rol alıyor.

YEŞİM SALKIM AVUKAT, TAMER KARADAĞLI HAKİM ROLÜNDE

Sinemada kadına şiddeti konu alan en önemli eserlerden biri olarak Türk sinema tarihine geçecek “Serçenin Gözyaşı”nda, ünlü sanatçı Yeşim Salkım avukat rolünü canlandırıyor. Filme, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı hakim rolüyle, usta gazeteci, televizyoncu Özlem Gürses de sunucu olarak konuk oluyor.

“ARTIK SUSMA! KONUŞMAN LAZIM!”

Gazeteci Ali Eyüboğlu’nun gerçek bir yaşam öyküsünden kaleme aldığı çarpıcı hikaye, aynı zamanda bir “umut” hikayesi. Yaşadıkları ne olursa olsun kadınların isteyince neler yapabileceğini etkileyici bir dille anlatan filmin kadınlara mesajı da net: “Artık susma! Konuşman lazım!”

SİNEMADA KADINLARIN “GÜÇ BİRLİĞİ”

“Serçenin Gözyaşı”, aynı zamanda kadınların sinemada “güç birliği” yaptığı bir çalışma. Kadın oyuncular, kamera arkasında onlarca kadının yanı sıra yapımcılığını Reborn TV/Çağla Başak Çobanoğlu, yönetmenliğini Aysun Akyüz Mehdiabbas’ın üstlendiği filmin senaryosunu “Altın Kalem” ödüllü yazar Şengül Boybaş yazdı, müzikler ise sanat dünyasının yakından tanıdığı Zeynep Alasya’ya ait.

AHMET KAYA’NIN EN SEVİLEN ESERİ “SERÇENİN GÖZYAŞI”NDA

Yapım, etkileyici müzikleriyle de çok konuşulacak ve beğeni toplayacak. Filmin sürprizi Ahmet Kaya olacak. 2000 yılında yitirdiğimiz sanatçının dillerden düşmeyen “Nereden Bileceksiniz” adlı eseri, “Serçenin Gözyaşı”nı izleyenlere duygusal anlar yaşatacak.

ÖLDÜRÜLEN KADINLARA SAYGI DURUŞU

Film, kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmayı hedefliyor. “Serçenin Gözyaşı”nın hikâyesi 70’li yıllarda başlıyor ve o yıllardan günümüze Türkiye’nin bir panoramasını sunuyor. Yapım, öldürülen kadınlara saygı duruşu niteliği de taşıyor.