Ana sayfa Sosyal Medya Serenay Sarıkaya ilk kez itiraf etti, çok korktuğu olaydan sonra Şahmaran dizisine bakışı değişti!

Serenay Sarıkaya ilk kez itiraf etti, çok korktuğu olaydan sonra Şahmaran dizisine bakışı değişti!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Burak Deniz ile birlikte Serenay Sarıkaya ve Mert Ramazan Demir’in başrolünde bulunduğu Şahmaran isimli Netflix dizisi yayınlandı. Son dönemde 3 oyuncunun da ismi farklı yapımlarla da gündemde olduğu için göz önünde bulunuyorlar. Burak Deniz’in İki Yabancı isimli dizide Hande Erçel ile partner olması, ayrıca Serenay Sarıkaya’nın da Kıvanç Tatlıtuğ ile Aile dizisi için sete çıkması son dönemin yeni gelişmelerinden oldu.

Mert Ramazan Demir ise sezon başından bu yana Afra Saraçoğlu ile birlikte Yalı Çapkını isimli dizinin başrolünde yer alıyor ve bu dizi de sezonun en iyi çıkışını yapan proje olarak dikkatlerden kaçmıyor. Şahmaran dizisiyle de konuşulmaya başlanan Serenay Sarıkaya ve Mert Ramazan Demir, birlikte Show TV’de program konuğu oldu. İkili, uzun süre önce çekimleri başlanan Şahmaran dizisiyle Netflix’te hayranları karşısına çıktı.

Serenay Sarıkaya ilk kez itiraf etti, çok korktuğu olaydan sonra Şahmaran dizisine bakışı değişti! 8

Şahmaran birçok kültürü etkileyen bir efsane. Serenay Sarıkaya, bu efsaneyi günümüze uyarlayarak ortaya çıkardıklarını söyledi. Dizide Şahsu karakterini canlandıran oyuncu, felsefenin önemli noktalarını aynen koruyarak bir hikaye ortaya koyduklarını belirtti.

Bir gün bir kasabaya gelen akademisyen kadının başından geçen olayları anlatan diziden bahseden Serenay Sarıkaya, “Şahsu, çok önemli bir figür olduğunu, bir takım sorumlulukları olduğu ile yüzleşiyor. Bu sorumluluklar onu delilik ile gerçeklik arasında bağ kuramayacağı bir yere götürüyor. Bu kehaneti gerçekleştirmeye karar verecek mi, vermeyecek mi? Başına neler gelecek? İlk sezonda bunu izleyeceğiz” diye konuştu.

20 yaşların sonlarında özgüvenli bir karakter olan Şahsu’nun annesinin yeni vefat ettiğini, babası ve dedesi tarafından terk edildiğini anlatan Sarıkaya,, ayrıca uzun süredir aşk yaşamayan birisi olduğundan bahsetti.

Kendi ayakları üzerinde duran ve kendi parasını kazanabilen bir kadın olarak Şahsu, kendisini dışarıya karşı korumak için sertleşmiş bir kadın.

Şahmaran projesini kabul etmesinin ardından ünlü oyuncunun başından geçen bir olay da ilk kez ortaya çıktı.

Serenay Sarıkaya ilk kez itiraf etti, çok korktuğu olaydan sonra Şahmaran dizisine bakışı değişti! 9

Oyuncu kendisine rol teklifi yapılmasından birkaç gün sonra yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

“Göcek’te arkadaşım Seda bir ev kiraladı. Seda ile orada takılmaya gittim. Eve gelince bana “Sen oyalan ben alışveriş yapayım’ dedi. Kahve yapmak için çekmeceleri karıştırıyorum, bir şeyler bulmaya çalışıyorum. Bir tane çekmeceyi açtım, kocaman bir not. Aklımı yitiriyordum. Elim ateşe değmiş gibi çekmeceyi kapattım. Yakalanmış gibi hissediyorum, ne demek bu. Notun üzerinde şu yazıyordu: ‘Şahmaran’a de ki bizden ona zarar gelmez, ondan da bize gelmesin.’ Daha işi kabul edeli bir kaç gün olmuştu.”

Seda eve geldi. “Sana bir şey göstermek için sakladım” diyerek buzdolabının üzerinden bir yılan derisini gösterdi. Daha yeni çıkartmıştı, bütün kabuğunu daha yeni çıkartmış. Ne oluyor dedim. Herhalde ne yapıyorsak yapmalıyız mesajını aldım. Tamamdır yani. Böyle çok garip şeyler oldu.

Notu daha önce orada kiracı olarak oturan kişi yazmış. Doğanın içindeki evlerde eski bir inanışa göre, bazen böyle notlar yazılırmış, eve yılan girmesin, bizi korusun, korkutmasın diye. Bana çok ilginç geldi.”