Ana sayfa Sosyal Medya Sevda Erginci, 10 yıllık oyunculuk kariyerinde samimi itiraflarıyla dikkat çekti!

Sevda Erginci, 10 yıllık oyunculuk kariyerinde samimi itiraflarıyla dikkat çekti!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Tam 10 yıldır ekranda farklı dizilerde bambaşka rollerde gördük Sevda Erginci’yi. 1993 doğumlu olan oyuncu, son olarak Elkızı ve ardından Seni Kalbime Sakladım isimli dizilerle ekrana gelmişti. Yaz sezonunda yayınlanan ve TRT’nin romantik komedi dizisi Seni Kalbime Sakladım’da Ekin Mert Daymaz ile partner olmuştu. Ancak dizi, beklenen reytingleri alamayınca kısa sürede final yaptı.

Sevda Erginci, finalin ardından katıldığı bir programda kısa sürede reytinge yenilerek büyük emek verilen dizilerin yayından kaldırılmasından duyduğu üzüntüyü paylaşmıştı. Elkızı dizisi ile de aynı kaderi yaşayan Sevda Erginci,
Hürriyet yazarlarından Hakan Gence’nin youtube sohbet programına katıldı geçtiğimiz günlerde.

Programda samimi açıklamaları ile dikkat çeken oyuncu, 2012 Koyu Kırmızı dizisi ile başladığı kariyerinde geldiği sürecin muhasebesini yaptı. Samimi bir dille oyunculuk hayatındaki değişimini ve gelişimini anlatan Erginci, kendisini izleyenlerin de birebir yaşadığı bu süreci şöyle özetliyor.

Sevda Erginci, 10 yıllık oyunculuk kariyerinde samimi itiraflarıyla dikkat çekti! 8

“Off çok fazla, görünüş olarak da çok şey değişti, içimde de çok şey değişti, mesleki anlamda çok şey değişti. Sektörde bile çok şey değişti. Bir kere büyüdüm, ciddi bir büyüme. 17 yaşındaydım ben Koyu Kırmızı dizisini çekerken. Çocuk işçi diye dalga geçiyorlardı Şimdi 28 yaşındayım, bir kere görünüşüm çok değişti. Olgunlaştım, yüzüm oturdu. Acı, tatlı çok şey öğrendim, çok fazla iş yaptım. Nefes almadan çalıştım. O diziden o diziye hiç durmadım. Tatlı bir yorgunluk, olgunluk, daha iş bilir bir hal geldi üzerime.”

Kamera karşısına ilk kez 17 yaşında geçen oyuncunun aslında oyuncu olma hayali bile olmadığı söylemesi ise dikkat çekici bir açıklamaydı. “Bu işi bu kadar büyütmek, meslek haline getirmek kafamda yoktu” diyen Sevda Erginci, önüne çıkan yeni projelerle birlikte 10 yıl içinde yapımcıların kapısını çaldığı bir isim olmayı başardı.

Sevda Erginci, 10 yıllık oyunculuk kariyerinde samimi itiraflarıyla dikkat çekti! 9

İlk kez bir çocuk oyununda rol alırken tesadüfen bir dizi için kamera karşısına geçen Sevda Erginci, “Bir dizi oyuncusu olmayı kovalamadım. Bir çocuk oyununda keşfedildim ve bir anda dizide oynamaya başladım” sözleriyle de çok şaşırttı.

Hiç bir plan yapmadan bugünlere geldiğini de aktaran Sevda Erginci’nin şu andaki halinden memnun olduğunun da altını çiziyor. 10 yıldır dizilerde rol alan oyuncu, sektörün dışardan göründüğü kadar renkli olmadığını da şu sözlerle anlatmakta:

“Çok zor ve çok yorucu, çok yıpratıcı. Bir taraftan da çok öğretici. Hayata dair çok şey öğrendim. İnsanın ne olduğunu öğrendim. Bana kattığı hayat deneyiminden çok memnunum. Bu mesleğin bana en büyük katkısı budur.”

Sevda Erginci Veda, Karagül, Hayat Bazen Tatlıdır, Ver Elini Aşk, Yasak Elma, Sevgili Geçmiş, Uyanış Büyük Selçuklu dizilerinde de rol almıştı.