Ana sayfa Dizi Haberleri Şili’de hem Hercai izliyorlar hem Türkçe öğreniyorlar!

Şili’de hem Hercai izliyorlar hem Türkçe öğreniyorlar!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Türk dizilerinin yurt dışı macerası devam ediyor. Birçok dizimiz yabancı ülke televizyonlarında yayınlanıyor. Dizilerin hayranı olanlar da sosyal medya üzerinden Türk dizilerindeki gelişmeleri takip ediyor.

Kültür farklılıkları bir yana özellikle dil konusunda yabancı dizi izleyicileri ikilem yaşıyor. Ya google translate ile çeviri yapıp elde edebilecekleri kadar bilgi ile yetiniyor, ya da Türkçe öğrenerek videolarda ve sahneler de neler söylendiğini de anlamaya çalışıyorlar.

Türk dizileri sayesinde birçok kişinin Türkçe öğrendiği de biliniyor. Şili’de TVN kanalı Hercai dizisinin geri dönüşlerinden son derece memnun.

Şili’deki Türk dizisi hayranlarının Türkçe öğrenmelerini teşvik etmek için sosyal medya üzerinden çeşitli paylaşımlar yapan TVN kanalı, Türk dilinin ve kültürünün yayılmasına da hizmet etmiş oluyor.

Şili’de hem Hercai izliyorlar hem Türkçe öğreniyorlar! 8

Akın Akınözü, Ebru Şahin ikilisini buluşturan Hercai dizisinde; Gülçin Santırcıoğlu, Serhat Tutumluer, Ayda Aksel, Macit Sonkan, Serdar Özer, Oya Unustası, Tansu Taşanlar, İlay Erkök ve Duygu Yetiş gibi isimler de rol alıyor.

Şili’de diziye büyük ilgi var ve bu durum Türkçe öğrenmek isteyenlerin sayısını da artırmış durumda.

TVN kanalının instagram hesabından yaptığı Türkçe öğrenme çabasına takipçilerden destek de bir hayli fazla. Hercai ile Türkçe öğren, etiketi üzerinden yapılan paylaşımlar oldukça anlamlı

İspanyolca konuşulan Şili’de Hercai dizisi sayesinde Türk kültürü ve Türk dili bir ülkeyi etkisi altına almış durumda.

Şili’de hem Hercai izliyorlar hem Türkçe öğreniyorlar! 9