Ana sayfa Dizi Haberleri Sit-com dizilerle ilgili akıllara hep takılı kalan gerçeği Cem Özer anlattı!

Sit-com dizilerle ilgili akıllara hep takılı kalan gerçeği Cem Özer anlattı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Payitaht Abdülhamid dizi oyuncuları, her Cuma yaptıkları gibi yine youtube canlı yayınında buluştu. Cem Uçan, Taner Ertürkler, Ali Nuri Türkoğlu, Cem Özer’in yanı sıra yönetmen Doğan Ümit Karaca ve senarist Uğur Uzunok sohbette yer alan isimlerdi.

Cem Özer, yıllardır hayatımızda olan sit-com dizileriyle ilgili bir detayı açıkladı. Birçok kişinin aklına takılı kalan ama cevabını bulamadığı sözler olunca büyük ilgi gördü. Cem Özer, Jet Sosyete, Avrupa Yakası, Seksenler gibi platoda çekilen sit-com dizilerindeki efektlerin sebebini açıkladı.

Sit-com dizilerle ilgili akıllara hep takılı kalan gerçeği Cem Özer anlattı! 7

Örneğin komedi sit-com’larda sıklıkla kullanılan gülme efekti, kimi zaman eleştirilir. “Burada gülünecek” şeklinde izleyici tarafından anlaşılan bu efektin kullanılma sebebi aslında başka.

Cem Özer bu konuyu şöyle açıkladı:

“Biz topluluk, sürü halinde yaşıyoruz. Tek başına yaşamak insana göre bir şey değil. İnsanlar, toplum olarak bir şey yapınca keyif alıyor. O yüzdendir, sit-com’ların altında gülme efekti var. ‘Bakın burası espri’ diye koymuyor adamlar. ‘Hayır bakın burada herkes gülüyor’. Yani toplum psikolojini yaratmak için o kahkaha efektini koyuyor. Bizde bir dönem ilk sit-com’lar yapıldığında oraya çıngırak, çam, cam kırılma sesi döşediler. Onun için değil. O beraber, paylaşım ile alakalı.”

Sinema, tiyatro, resim, heykel gibi sanatların hiçbir zaman bitmeyeceğini anlatan Cem Özer, sanatın her zaman devam edeceğini sözlerine ekledi.

Videodan sohbeti izleyebilirsiniz: