Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Tuba Ünsal cinsel taciz mağduru! Hepimiz sustuk!

Tuba Ünsal cinsel taciz mağduru! Hepimiz sustuk!

tarafından ker_def

Brand Week Istanbul 2019’un katılımcılarından birisi de ünlü oyuncu Tüba Ünsal oldu. Kadın konulu bir söyleşiye moderatörlük yapan Ünsal, görüşlerini de katılımcılar ile paylaştı.

Konuşmasının en başında Türkiye’deki kadın yasa ve yaptırımlarına değinen Ünsal, “2005 yılından önce kadın tacize ve tecavüze uğradığında tecavüzcüsüyle evlenmek durumunda bırakılıyordu. Evlilik birliği içinde erkek suç işlediğinde o zaman yasa hüküm buluyordu. 2005 yılında yasa değişti ve bu yasa ortadan kalktı. Ta ki 2016 yılına kadar. 2016 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bu eski kararın yeniden yürürlüğe sokulması ile ilgi yeniden bir önerge verildi. Ama bizler bu sefer sesimizi çıkardık, kadın birlikleri ayaklandı ve sesimiz çok daha güçlü çıktı. Bu konu tartışmaya gerek duyulmadan iptal edildi” açıklaması ile dikkat çekti.

Tuba Ünsal, Türkiye’de yayaşan kadınların taciz ve tecavüze uğradığı zaman yapılan araştırmalara gör ilk kendisini suçladığına değindi ve hissettiği duygunun da yaş ve meslek grubu ayırımı olmaksızın utanmak olduğunu ifade etti.

Birkaç arkadaşı ile buluşmasından örnek veren Ünsal “Bu konuyla ilgili yakın zamanda bir kaç arkadaşımla yemek yerken, fark ettik ki aslında hepimiz belli yaşlarda cinsel tacize uğramış ve hepimiz susmuşuz” açıklaması ile dikkatleri üzerinde topladı.