Ana sayfa Sosyal Medya Tuba Ünsal, koronavirüs için en güvenli yeri açıkladı!

Tuba Ünsal, koronavirüs için en güvenli yeri açıkladı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ünlü oyuncu Tuba Ünsal, koronavirüs günlerini korkutucu olarak yorumluyor. Bir film senaryosu olsa belki de ancak bu kadar korkutucu olabileceğini ifade eden oyuncu, “Sınırları açık bir dünya hayal ederken sevdiğimize bir metreden fazla yaklaşamayacağımız, sürekli iki cümle arası ‘el yıkamalı’, ‘makarna depolamalı’ ve korkudan daha da kötü senaryolar ürettiğimiz bir yeni dünya modeline farkına varmadan geçiş yapmış olduk” diyerek bu sürecin insan yaşamına ne kadar büyük etki yaptığını ifade etti.

Habetürk’ün sorularını yanıtlayan Tuba Ünsal, bu hale neden geldiğimizi sorguladığını, mental sağlığın öne çıktığını herkesin akıl sağlığına dikkat etmesi gerektiğini ifade etti.

Oyuncu, “Hapishanelerde uygulanan ‘Meditasyonla akıl sağlığını korumak, istediğin hayal dünyanı yaratarak beyninin çalışma fonksiyonlarını rahatlatmak” gibi yöntemleri birbirimize anlatmaya başladık” ifadesini kullandı.

Bu süreci az hasarla atlatmak gerektiğine vurgu yapan oyuncu, sürecin insanlara neler öğreteceğinin de önemli olduğunu ifade etti. Doğal kaynakların hızlı tüketilmesine değinen, doğaya katkı yapmak gerektiğini ifade eden oyuncu, “Bu aslında evrenle yaratacağımız alma- verme ilişkimizin bir başlangıcı olabilir. Biz bugüne kadar hep alan taraftık, artık doğal hayata katkı sağlama farkına varma döneminin geldiğini anlamalıyız” dedi.

Tuba Ünsal, koronavirüs için en güvenli yeri açıkladı! 7

Herkesin durup hayatın gerçeklerinin farkına varması gereken bir süreçte olduğumuzu ifade eden Ünsal, tüketim çılgınlığına da dikkat çekti.

Koronavirüsün çıktığı Wuhan kentinin şu anda en güvenli bölge haline gelmesini de hatırlatan Tuba Ünsal, ” Virüsten önce insanlar gri bir kirlilikte yaşıyorlardı. Wuhan hayata zorunlu olarak verilen virüs molasından sonra şimdi tepesinde kuşların öttüğü, mavi bulutların göründüğü bir kent haline geldi. Doğa anne zorunlu dersini insanoğluna vermeye başladı” diye konuştu.