Ana sayfa Dizi Haberleri Türk dizileri İspanya’da birinciyi değiştirdi! Ve Tuba Büyüküstün, geleceği görüp Sefirin Kızı’ndan bir hak kopardı!

Türk dizileri İspanya’da birinciyi değiştirdi! Ve Tuba Büyüküstün, geleceği görüp Sefirin Kızı’ndan bir hak kopardı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Pandemi döneminde de dünya çapında Türk dizilerine olan ilginin artmaya devam ettiği görüldü… Özellikle son dönemde Türk dizileri konusunda İspanya’da yaşanan gelişmeler dikkat çekici. Bir başka gelişme ise Tuba Büyüküstün’ün Kara Para Aşk tecrübesinden çıkarttığı müthiş ders.

Son günlerde magazin gündemine yansıyan Tuba Büyüküstün’ün Sefirin Kızı dizisiyle ilgili yaptığı anlaşmada önemli bir detay var. Rakamlar biraz abartılı olarak söylense de farklı bir konu var ki, Tuba Büyüküstün’ün ne kadar akıllı hareket ettiğini anlatıyor. Ünlü oyuncu, daha önce Engin Akyürek ile başrolünde yer aldığı Kara Para Aşk dizisinin dünyanın birçok ülkesine satılması ve bu durumdan da yapımcının ciddi ücretler kazanmasından ders çıkardı.

Tuba Büyüküstün’ün Sefirin Kızı ile anlaşırken, bölüm başı ücretin yanı sıra yurt dışı satışlardan da pay istediği ve bunu kabul ettirdiği belirtiliyor. Bu durum da Büyüküstün’ün Kara Para Aşk’ın müthiş satış rakamlarından sonra Sefirin Kızı dizisinin de yurt dışında benzer bir gelişme yaşanması durumunda bundan pay alacağı anlamı taşıyor.

Peki bu neden önemli? İşte bu noktada İspanya’da yaşanan gelişmelere bakmak lazım. İspanya’nın iddialı iki kanalı arasında Türk dizileri üzerinden bir rekabet yaşanıyor.

Antresmedia grubunun kanalı olan Antena 3 ile Mediaset grubunun yayın organı olan Telecinco arasında Türk dizileri yarışı başladı. Antena 3’de haftanın dört günü Türk dizisi yayınlanacak. Yaşanan bu gelişme rekabette ibrenin Antena 3 kanalına dönmesini ve 28 ay sonra rakibini geçmesini sağlamış.

Milliyet Cadde yazarlarından Sina Koloğlu’nun aktardığına göre, Antena 3 kanalının ay ortalaması yüzde 13.4 olmuş. Telecinco ise yüzde 12.7’de kalmış. Peki bu noktaya nasıl gelindi?

Koloğlu, şu yanıtı veriyor: ” Nasıl oldu? ‘Kadın’ dizisiyle… Şimdi haftanın üç günü ‘Kadın’ pazar günü de ‘Kızım’ projesini yayınlama kararı almışlar.”