Ana sayfa Sosyal Medya Türkiye’nin Joker’i! Mahkum’un Barış’ı öyle bir karakter ki izleyici sevgi nefret ilişkisi yaşıyor!

Türkiye’nin Joker’i! Mahkum’un Barış’ı öyle bir karakter ki izleyici sevgi nefret ilişkisi yaşıyor!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Fox TV’nin çok iddialı dizisi reytinglerde zirveyi bir kez daha ele geçirdi. Dizinin en çok dikkat çeken karakterlerinden birisi Barış Yesari. İsmail Hacıoğlu, Barış Yesari’yi o kadar iyi canlandırıyor ki izleyiciler bu karakteri sevseler mi yoksa nefret mi etseler bilemiyor.

Mahkum dizisinin yıldızı hiç kuşkusuz İsmail Hacıoğlu. Yetenekli oyuncu sadece kendi kariyerinin değil dizi dünyasının da en sıra dışı karakterlerinden birini canlandırıyor. Hacıoğlu her oyuncunun altından kolay kolay kalkamayacağı bu karakteri öylesine başarıyla canlandırıyor ki izleyiciler nefeslerini tutmuş onu izliyor.

İsmail Hacıoğlu’nun hayat verdiği Barış Yesari gerçek anlamda bir piskopat. Yanındaki tetikçisi Sasha’yla yapamayacağı acımasızlık yok. Öylesine acımasız ki ikiz kardeşini bile öldürdü. Ancak bir yandan izleyicinin bir şekilde üzüldüğü, yakın bulduğu bir karakter Barış. Sebebi ise çocukluğunda yaşadıkları.

Türkiye’nin Joker’i! Mahkum’un Barış’ı öyle bir karakter ki izleyici sevgi nefret ilişkisi yaşıyor! 10

Durum böyle olunca izleyici, ilk başlarda nefret ettiği Barış’a bölümler ilerledikçe daha çok anlamaya ve sevmeye başladı. Hatta izleyiciler Barış karakterini “Türkiye’nin Joker”i olarak tanımlamaya başladı. ABD yapımı Joker isimli filmde çocukluğu acılarla geçen ve bir psikopata dönüşen anti kahraman Joker’in hayatı anlatılıyordu.

Sosyal medyada dizilerle ilgili yorum yapan Deniz Tural da, Barış ile Türk izleyici arasındaki sevgi nefret ilişkisine dikkat çekti. Tural paylaşımında şöyle dedi: “Kötü bir karakter evet çokça da söveceğiz ona da evet ancak İsmail Hacıoğlu kötü karakterin bile üzerine hem nefreti hem de sempatikliği değişik bir enerjiyle dokunduruyor. Yani anlayacağınız karakteri sevseniz bir dert sevmeseniz ayrı.”

Türkiye’nin Joker’i! Mahkum’un Barış’ı öyle bir karakter ki izleyici sevgi nefret ilişkisi yaşıyor! 11

Bir başka izleyici de Tural’ın bu yorumuna verdiği yanıtta aynı duyguları paylaştığını dile getirdi ve şöyle dedi: “Barış Yesari ne sevgimizi ne nefretimizi kazanamıyor, daha çok merhametimizi kazanıyor gibi. Sevemesek de biraz takdirle karışık merhamet hissediyor, nefret edemiyoruz. Çocukluğuna mahkum kaldığından olsa gerek.”

Türkiye’nin Joker’i! Mahkum’un Barış’ı öyle bir karakter ki izleyici sevgi nefret ilişkisi yaşıyor! 12

Bir başka izleyici ise yine İsmail Hacıoğlu’nun yeteneğine dikkat çekti ve “Kötü bir karakter ama muazzam oynuyor. Çok başarılı bu rolle oyunculuğun zirvesinde” diye yazdı.

Türkiye’nin Joker’i! Mahkum’un Barış’ı öyle bir karakter ki izleyici sevgi nefret ilişkisi yaşıyor! 13