Ana sayfa Dizi Haberleri Tuzak dizisine Akın Akınözü’nün tercih edilmesinin perde arkasındaki stratejiye dikkat ettiniz mi?

Tuzak dizisine Akın Akınözü’nün tercih edilmesinin perde arkasındaki stratejiye dikkat ettiniz mi?

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Tuzak dizisi ile büyük bir atak yapmaya hazırlanan tv8’de, Akın Akınözü’nün başrol olarak seçilmesindeki ince strateji de dikkatlerden kaçmıyor. Televizyon ekranında yayınlanan ve büyük emekler verilerek çekilen dizileri artık sadece Türkiye’deki reyting oranları ile değerlendiremezsiniz.

Hem dizilerin sosyal medya yansıması hem de bunun da desteği ile yurt dışı satışlarında önemli adımlar atılması hesaba katılması gereken olgular. Tuzak dizisinde de başrol erkek oyuncusu olarak Akın Akınözü’nün seçilmesinin altında yatan stratejik bir bakış açısı var.

Bu bakış açısını anlamak için öncelikle Şubat ayında tv8 ekranında başlayan günlük dizi Canım Annem’in yurt dışı başarılarını bilmek gerekiyor. Dizinin İspanya dahil olmak üzere tam 13 ülkeye satıldığını biliyor musunuz?

Bulgaristan, Slovenya, Romanya, Moldova, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Litvanya ve İsrail gibi ülkelerin yanı sıra Latin Amerika’da da bu diziye yönelik büyük bir ilgi oluştu. Bu ilgi İspanya’da elde edilen başarılarla birlikte katlanarak arttı.

Arjantin, Uruguay, Paraguay ve Peru pazarlarına da girecek olan Canım Annem dizisi böylelikle Latin Amerika’da geniş bir izleyici kitlesiyle buluşacak. Çok yakında dizinin bu ülkelerde büyük ilgi görmesi ve diğer Güney Amerika ülkelerine de hızla yayılması bekleniyor.

Tuzak dizisine Akın Akınözü'nün tercih edilmesinin perde arkasındaki stratejiye dikkat ettiniz mi? 8

İşte bu bilgilerden sonra Akın Akınözü’nün özellikle Latin Amerika ülkelerinde, bazı Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinde çok geniş bir hayran kitlesine ulaştığını bilmek gerekiyor.

Hercai dizisinin 3 sezonluk müthiş başarısı ile birlikte Akın Akınözü ismi de Türkiye sınırlarını aştı. Milyonlarca dizi hayranı tarafından her attığı adım dikkatle takip edilen oyuncu, geçen sezon Kaderimin Oyunu dizisiyle de sürekli gündemdeydi.

Bu dizi tek sezonluk bir proje olarak kaldı ama Miran karakterinden sonra izleyicilerin Cemal karakterine ilgisi de çok çarpıcıydı. Özellikle sosyal medyada Akın Akınözü çılgınlığı uzun süredir devam ediyor. İşte bu nedenlerle de Tuzak isimli dizi için Akın Akınözü ismi en akıllı tercihlerden birisi olarak gözüküyor.

TV8’in günlük bir diziyi bile 13 farklı ülkeye satabildiği, 4 Latin Amerika ülkesinde çok yakında yayına başlaması için anlaşmalar yaptığı düşünülür ise, Akın Akınözü’nün bulunduğu Tuzak dizisinin de benzer bir başarıyı sağlaması şaşırtıcı olmayacaktır.

Tuzak dizisine Akın Akınözü'nün tercih edilmesinin perde arkasındaki stratejiye dikkat ettiniz mi? 9

İşte bu noktada da dünya çapında tanınan, özellikle satış pazarlarında izleyicilerin görmek istediği isimlerin başrol olarak seçilmesi önemli bir strateji olarak karşımıza çıkıyor.

Akın Akınözü’nün de Tuzak dizisinde yer alacak olması eminiz birçok ülkede bu dizinin yakından takip edilmesini beraberinde getirecek. Sosyal medyada dizinin parlaması ile birlikte farklı ülkelerdeki yayıncıların bu dizi için de tv8’in kapısını çalmasına hiç şaşırmamak gerekiyor.