Ana sayfa Dizi Haberleri Ufak Tefek Cinayetler ortaya attı! Google’da herkes onu arıyor! Meksika açmazı ne demek!

Ufak Tefek Cinayetler ortaya attı! Google’da herkes onu arıyor! Meksika açmazı ne demek!

tarafından zk zk

Star TV’de yayınlanan Ufak Tefek Cİnayetler dizisi bu akşam 20. bölümüyle ekrana geliyor. Dizinin tanıtımlarıyla birlikte yeni bölümde neler olacağı ile ilgili özet de Star TV’nin internet sitesinde yer aldı. Özette yer alan Meksika Açmazı sözü ise dikkat çekti.

“Ufak Tefek Cinayetler’in gerçek cinayetler haline gelmeye başladığı ve Meksika Açmazı hastag’i ile yayınlanacak yeni bölümde herkes suçlu olabilir!”

İşte bu cümle içinde geçen Meksika açmazı deyiminin ne olduğunu herkes merak ediyor ve google’da aratıyor. Sizin için araştırdık.

Meksika Açmazı deyiminin anlamı şu: İngilizcesi Mexican standoff olan Meksika açmazı; olaya karışan hiçbir tarafın kazançlı çıkamayacağı içinden çıkılmaz durum, çıkmaz, açmaz olarak İngilizce’de kullanılan argo bir deyimdir.

Ekşi sözlükte yapılan bir başka açıklama ise şöyle : Filmlerde bolca kullanılan bir klişedir. 2’den fazla silahlı kişi silahları birbirlerine doğrulturlar. ancak herkes aynı anda hem silahla birini tehdit etmekte, hem de başka birisi tarafından tehdit edilmektedir. bu durumda meksika açmazı oluşur, kimse ne silahı bırakabilir ne de ateş edebilir. her atışın isabetli olması ve vurulan kişinin tekrar atış yapamaması ön koşuluyla herhangi biri ateş ederse silahını en son ateşleyen kişi hariç herkes ölecektir.

Terim esasen meksika’daki politik çekişmelere ithafen ortaya çıkmış, popüler kültürde silahlı çatışmalarla özdeşleştirilmesi daha sonra olmuştur.

Popüler kültürde ise meksika çıkmazı (açmazı) genel olarak iki ya da daha fazla kişinin birbirlerine doğru silah çekmesiyle oluşan yüksek gerilimli durum için kullanılır. gerilimi arttırıcı nokta karşı tarafın kendisine ateş edeceğinden korktuğu için hiç kimsenin silahı bırakmamasıdır.