Ana sayfa Dizi Haberleri Yalı Çapkını dizisindeki korkunç reyting düşüşünün altında aşk bilmecesi mi yatıyor?

Yalı Çapkını dizisindeki korkunç reyting düşüşünün altında aşk bilmecesi mi yatıyor?

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Yalı Çapkını dizisi ilk sezonda izleyicileri büyüleyen ortamını yavaş yavaş kaybedince, izleyicilerin de önemli bir bölümü projeye ilgi göstermemeye başladı. Dizinin 15. bölümünde elde ettiği reytingler ile 41. bölümünde elde ettiği reytingler arasındaki farkı görünler şaşkına dönüyor.

Tüm kişiler kategorisinde yüzde 50’den fazla düşüş yaşanırken, AB grubunda bu durum yüzde 70’lere kadar çıktı. Yani diziyi terk eden çok geniş bir kitle var. Bunun altında yatan neden ise ikinci sezon senaryosuna yönelik tepkiler.

Sosyal medya ortamında uzun süredir izleyiciler yeni senaryo grubunun ortaya koyduğu performanstan memnun olmadıklarını dile getiriyor. Ayrıca karakterlerin önemli bir değişim yaşamış olması da da hikayenin inandırıcılığı noktasında zarar verici oldu.

Reytinglerde Yalı Çapkını düşerken, en önemli rakibi Kızılcık Şerbeti’nin ciddi bir sıçrama yapması da dikkatlerden kaçmıyor.

Star TV’nin başrollerinde Afra Saraçoğlu ile Mert Ramazan Demir’i buluşturan Yalı Çapkını dizisi sürekli tekrarlanan kavgalar, izleyicileri rahatsız eden karakterler arasındaki diyaloglar ve ilk sezondaki hikaye bütünlüğünün kaybolması gibi sorunları bir arada yaşıyor.

Hikayeden bıkan bir izleyici grubu olduğunu ve dizi ekibinin bu kitleyi geri getirmek için çareler aradığını da biliyoruz.

Ferit ile Pelin’in hikayesi ilk sezonda çok ilgi çekmişti. Belki sosyal medyada Buçe Buse Kahraman’a yönelik çok ciddi eleştiriler yapılmış olsa bile, Pelin karakteri hikayenin en çatışma yaratan isimlerinden birisiydi ve bu durum da diziye yönelik merakı artırıyordu.

Pelin karakterinin yeniden hikayeye dönecek olmasının yanı sıra, Toprak Sağlam’ın canlandırdığı Pelin’in annesi Zerrin’in de hikayede tekrar yer alması büyük bir adım olarak görülüyor.

Kaçan izleyiciyi Pelin ve Zerrin’in dönüşü ekrana geri getirir mi bilinmez? Ancak senaryo grubunun hata yaptığını ve bunu düzeltmek için çare aradığını da bu gelişmelerden anlamaktayız.

Mert Ramazan Demir, “Yeni kadro güzel” diyerek geçen sezon birlikte rol aldığı Buçe Buse Kahraman’ın dönüşünün güzel olduğunu ifade etti.

Reytinglerde yaşanan düşüşün nedeni olarak Afra Saraçoğlu ile yaşadığı aşkın sona ermesinin gösterilmesi Mert Ramazan Demir’e de soruldu. Muhabirlerin ısrarlı soruları üzerine oyuncu, “Söylenir böyle şeyler, normal” diyerek bir yorum yapmak istemedi.

İkili aşk yaşıyor mu, yoksa bu kısa süreli bir heyecan mıydı, yoksa reklam çalışması mıydı? Bu sorunun şimdilik bir yanıtı yok. Mert Ramazan Demir de bu konuda hiç bir açıklama yapmadığını hatırlatarak, “Bi açıklama yapmam saçma olur” diyerek konuya girmek bile istemedi.