Ana sayfa Dizi Haberleri Yasak Elma dizisi fark yaratayım derken, başına iş açtı!

Yasak Elma dizisi fark yaratayım derken, başına iş açtı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Fox TV ekranında 3. sezonuyla devam etmekte olan Yasak Elma dizisi, Sefirin Kızı’nın gelmesinin ardından en çok izlenen diziler sıralamasında Pazartesi günleri için 3. sıraya inmişti. Çukur’dan sonra ikinci gelen Yasak Elma, Sefirin Kızı’nın müthiş çıkışı ile sırasını kaybetti ve yeniden ikinci olması da pek mümkün değil.

Çukur ve Sefirin Kızı’nın birincilik yarışı yaptığı pazartesi akşamı kendine has kitlesi ile yolculuğuna devam eden Yasak Elma, güçlü rekabette kendi farkını sergilemek adına önemli bir adım attı.

Dizi kendi kendisini eleştirerek aslında çok önemli bir örnek verdi. Dizi sektöründe bu denli önemli öz eleştiri örneklerine rastlamak zor.

Ancak Yasak Elma böyle yaparak da başına dert açtı. Zira izleyiciler bu durumun devam etmesini istiyor. Tabii ki bu öz eleştiri zorlu bir konu, aşırıya kaçılır ise diziye katkı yapmaktan çok zarar verecektir.

Sina Koloğlu, Milliyet Cadde’deki köşesinde bu kendi kendine eleştiri konusuna değindi ve şu noktaya dikkat çekti:

‘Yasak Elma’, kendi kendini eleştiren bir dizi… Hatta, genelgeçer, yerli yapım anlayışının da bir öz eleştirisi gibi… Ve bundan rahatsız değil. “Olayın farkındayım ama önemli değil, ben de aynı şeyi yapıyorum” diyerek, yoluna devam ediyor. Leyla, projenin ‘taze entrika’ karakteri oluverdi.

Son bölümde Yıldız, onun Halit’in yanında tekrar işe başlamasına karşıydı… Leyla da onu tehdit ediyor ve “Senin de bu işin içinde olduğunu Halit’e söyleyeceğim” diyor. Caner’le Ender arasındaki muhabbet şöyle: “Her gelen de kabak çiçeği gibi açılıyor maşallah. Yani, ‘Ben bu entrikalara bulaşmayayım, intikamlar almayayım’ diyen yok, hemen dalarlar.” Hayret acaba kim istiyor böyle olmasını?

blank

Bir başka sahne daha, yine dizinin senaryo vasıtasıyla kendi eleştirisini yaptığı; Halit, kızı Lila’nın Yiğit’le yeniden beraber olmasını istemiyor. Durumu çözmesi için Amerika’da yaşayan annesi Zerrin’i çağırıyor. Zerrin ise olan biteni öğrenince, kafası iyice karışıyor. Lila, annesini Yiğit’le tanıştırıyor ve birlikte yemek yiyorlar. Ender de geliyor.

Zerrin, Ender’e “Hay Allah neler göreceğim daha… Giderken (ABD’ye yani) bir oğlun vardı (Erim’i söylüyor). Geldim, bir tane daha oğlun (Yani Yiğit) ortaya çıkmış. Benim kızımla evlenmiş, boşanmış” diyor.

Ender yanıt veriyor: “Zerrin’ciğim böyle detaylarda boğulma.” Söz, bize aslında… İzlerken düşündüklerimizi senaryo kaleme dökmüş. Sonra ‘kafaya takmaya gerek yok siz entrikaları izlemeye devam edin’ mesajı var… Biz de zaten kafaya takmıyoruz ve her sürprizi ‘olağan’ kabul ederek izliyoruz!