Ana sayfa Dizi Haberleri Yasak Elma senaristleri başarının formülünü çok iyi biliyor!

Yasak Elma senaristleri başarının formülünü çok iyi biliyor!

tarafından sule sule

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Fox TV’nin entrika, yalan, oyun ve sürprizlerle dolu dizisi Yasak Elma’yı durdurabilene aşk olsun. Özellikle son iki haftadır reyting yarışında zirveye çengeli takan Yasak Elma, ATV’nin iddialı dizisi Kalp Yarası’nı geride bırakmaya devam ediyor. Peki böylesine büyük başarının arkasındaki sır kime ait?

Yasak Elma bir kez daha reytinglerde birinci oldu. Hem de tüm kategorilerde. Bu durum da haliyle hem yapımcıları hem de oyuncuları çok mutlu etti. Dizinin dün gece elde ettiği başarı üzerine başrol oyuncusu Eda Ece Twitter hesabından bir paylaşım yaptı. Ece paylaşımında “Bizi tüm rating kategorilerinde 1. yapan sadık izleyicilerimize yürekten teşekkür ederiz. Bu sevda bitmez! YASAK ELMA FOREVER!!!!!!” diye yazarak sevincini paylaştı.

Yasak Elma senaristleri başarının formülünü çok iyi biliyor! 8

Fox TV’nin en uzun soluklu dizisi olan Yasak Elma yeni sezona öylesine hızlı geldi ki ortalığı darma duman etti. Geçmiş yıllarda senaryodaki absürdlük ve saçmalıklarıyla eleştirilen dizinin geri dönüşü muhteşem oldu.

Bu başarının ardındaki sır hiç kuşkusuz senaristlerin gücü. Twitter’da diziler hakkında yorum yapan uzman izleyici Deniz Tural bu konuyu özetleyen bir yorumda bulunmuş. Tural yorumunda “YasakElma senaristleri seyirciyi gerçekten iyi okuyorlar. İşte ben başarının formülünü burada görüyorum. Seyirciye öyle iştah kabartacak senaryo sunuyorlar ki ve bu da reji ve oyuncularla bütün haline gelince böylesi güzel sonuçlar ortaya çıkıyor. Emeklere sağlık.”

Yasak Elma senaristleri başarının formülünü çok iyi biliyor! 9

Deniz Tural haklı… Yasak Elma’nın başarısında en büyük pay hiç kuşkusuz senaristlerde. Dizi altınca sezonunda olmasına rağmen hala büyük başarıyla devam ediyor. Zaman zaman reytinglerindeki düşüşten de çıkmayı başarıyor.

Dizinin hikayesine hemen müdahale eden senaristler olmayacak konuları öne çıkartarak dram yapımını beşinci sezonda absürt komediye kadar getirdi. Dizide aslında gerçek hayatta yaşanması pek de mümkün olmayan birçok şey oluyor.

Nitekim dizinin başrol oyuncusu Şevval Sam da kısa süre önce aynı yorumda bulunmuştu. Yasak Elma dizisinin bu dünyada olmaması gereken ne varsa onları ekrana taşıyarak absürt komedi yaptıklarını söyleyen Sam, dizinin başarısının altındaki yatan sebebin de bu olduğunu belirtmişti.