Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Yemekteyiz bugün 13 Ocak Pazar haftanın finalinde kim birinci oldu?

Yemekteyiz bugün 13 Ocak Pazar haftanın finalinde kim birinci oldu?

tarafından zk zk
Televizyongazetesi/Detay
tv8 ekranlarında yayınlanan Yemekteyiz programı, bu haftaya geç başlamış ve Çarşamba gününden beri devam etmekteydi.

Bugün 5. gün yarışmacısı Esnaf Hasan Mert Tüysüz’ün evinde bir araya geldi yarışmacılar.

4. gün yarışmacısı olan ve esnaflık yapan Urfalı İclal Aslan, dün evinde diğer yarışmacıları konuk etmişti. İclal Kaplan’ın yarışma sırasında önüne gelen kabak tatlısını yiyememesi dikkat çekmişti.

Uzun süre kabakla uğraşan İclal Hanım’ın puan vermek için tatması gerektiği söylendi ve küçük bir parça alıp hemen arkasından su içerek durumu geçiştirmişti yarışmacı.

Kendi gününde mutfakta yemek hazırlarken Onur Büyüktopçu ile konuşmasında kabak sevmediği, yiyemediği, midesinin bulandığını söyleyen İclal Hanım’ın bir de spagettiden korktuğu ortaya çıkmıştı.

Yemekteyiz bugün 13 Ocak Pazar haftanın finalinde kim birinci oldu? 8

MASADA HERKESİ GEREN ANLAR!

Yarışmanın final gününde de kabak tatlısı önüne gelen İclal Hanım, tatlıyı yemek istemedi ama puan vermesi gerektiği için yemek zorunda kaldı. Çatalına çok küçük bir parça alıp uzun süre yemek için uğraşan İclal Hanım’ın hali, ekran başında programı izleyenleri de çok şaşırttı.

Uzun süre masadaki herkes İclal Hanım’ın kabak tatlısını yemesini bekledi. Aldığı küçücük parçayı da bir bardak su ile yutan İclal Hanım’a masadakiler de şaşkınlık içinde bakakaldılar.

Onur Büyüktopçu, tadını bile almadan yuttuğu kabak tatlısı için İclal Hanım’dan yorum almayacağını belirterek diğer yorumlara geçmeyi tercih etti.

Yemekteyiz bugün 13 Ocak Pazar haftanın finalinde kim birinci oldu? 9

YEMEKTEN ANLAMIYORLAR!

Yarışmacılardan Dimitra Hanım, yemekleri bu kadar çok ayıran İclal Hanım’ın yemek programına katılmasına anlam veremediğini ifade etti. İclal Hanım’ın yemekten de anlamadığı, bilgisinin olmadığı, Yılmaz Bey’in de benzer durumda olduğunu belirtince karşılıklı eleştiriler başladı.

Onur Büyüktopçu da yarışmacıları kırmamak için çoğu zaman söylemediğini belirtti ama hafta boyunca yapılan yorumlardan ekran başındaki izleyenlerin de gördüğü gibi Yılmaz Bey ve İclal hanım’ın yemekle ilgili pek de bilgileri olmadığı kanısına vardığını söyledi.

Mert Bey’in masasına Dimitra Hanım 3, Gökçe Hanım 3, Yılmaz Bey 4 ve İclal Hanım 5 puan verdi.

YARIŞMANIN FİNALİNDE KİM BİRİNCİ OLDU?

Finalde 1. gün yarışan Dimitra İçyüz 12, 2. gün yarışmacısı Gökçe Güler 12, 3. gün yarışmacısı Yılmaz Kardaş 12, 4. gün yarışmacısı İclal Aslan 17 ve 5. gün yarışmacısı Hasan Mert Tüysüz ise 15 puan aldı. Bilgi yarışmasında en yüksek puanı alan Dimitra Hanım’ın 12 olan yemek puanına 2 puan daha eklendi ve 14 puan oldu.

Haftanın en düşük puanını alan kişisi toplam 17 puanla Yılmaz Bey oldu. Onur Büyüktopçu 5 puan verdi yarışmacıya.

Dimitra ve Gökçe Hanım 20’şer puan aldılar.

Haftanın birincisi 23 puanla İclal Aslan oldu.

İzleyenlerin de Onur Büyüktopçu’nun da diğer yarışmacıların da içine sinmeyen bir durumdu bu. Çünkü İclal Hanım, diğer yarışmacılara 1-2 gibi puanlar vererek tamamen strateji yapmıştı. Üstelik yemekten pek de anlamadığı konusunda defalarca kez eleştirildi ve son olarak Onur Büyüktopçu da kendisini eleştirdi.

KİMİN HAKETTİĞİNİ İZLEYİCİ GÖRÜYOR!

Puanlama sonucunda İclal Hanım duruma çok sevindi ama herkesin yüzünde hak etmediğine dair olumsuz bir ifade vardı. Puanı açıklanan İclal Kaplan ‘Hakeden kazandı’ dedi ama Onur Büyüktopçu, “Hakedenin kazanıp kazanmadığını bence seyircilerimiz çok daha iyi görüyor bu durumda” yanıtını verdi.

9-13 OCAK HAFTASI YARIŞMACILARI KİMLER?

İlk gün yarışmacısı Dimitra İçyüz’dü. 58 yaşında, Ankaralı bir ev hanımı olan Dimitra İçyüz, 41 yıllık evli ve 2 çocuk annesi. Uzun yıllar restoran işleten Dimitra hanım daha sonra kendisini çocuklarına adamış. Dobra ve eğlenceli bir yapısı var. Dimitri Hanım’ın menüsü gelen olarak düşük puanlar aldı ve çok eleştirildi.

2. gün yarışmacısı ise Gökçe Güler oldu. 24 yaşında ve fizyoterapist olan Güler, aslen Makedonyalı ve 2 aylık evli. Eşi ile birlikte aynı hastanede çalışıyorlar.

Cuma günü yarışacak olan 3. gün yarışmacısı ise Yılmaz Karadaş. 46 yaşındaki Yılmaz Bey apartman görevlisi olarak çalışıyor. Aslen Zonguldaklı olan yarışmacı 30 yıllık evli ve 2 çocuk babası. Boş zamanlarında örgü örmeyi ve canı sıkılınca zil takıp oynamayı seviyor

4. gün İclal Aslan yarışacak. İclal Hanım 40 yaşında. Şanlıurfalı ve 20 yıllık evli ve 2 çocuğu var. Esnaflık yapan İclal çiğ köfte dükkanı işletiyor. Doğrucu olduğunu söylüyor.

5. gün yarışmacısı ise Hasan Mert Tüysüz yarışacak. Hasan Bey bekar. Aslen Giresunlu ve ailesiyle birlikte yaşıyor. 23 yaşındaki Hasan Bey kendi mağazasında çalışıyor.