Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Yunus Günce, Survivor ile ilgili bir itirafta bulundu

Yunus Günce, Survivor ile ilgili bir itirafta bulundu

tarafından ker_def

yunus-günçe

-Aynı masada yemek yemek istediğiniz ilk üç kişi kim?
Micheal Jackson, Michael Jordan, Mustafa Kemal Atatürk. Bununla ilgili de bir parantez açmak istiyorum. Hep mesela ülkemizde söylenen bir şeydir, 19 Mayıs’lar, 23 Nisan’lar, 10 Kasım’lar Atatürk’ü çok seviyorum gibi. Ben yıllardır bu sorunun terse çevrilmesi gerektiğini iddia eden biriyim. O da şu, “Mustafa Kemal Atatürk seni sever miydi tanısaydı?” Ölçüyü böyle koymamız lazım. Sen seveceksin tabiki, aklı başında olan, okuma-yazması olan bir insan Atatürk’ü sever. Ama o seni tanısaydı idealize ettiği vatandaş profili sen olur muydun? Hakediyor musun gerçekten onu sevmeyi ya da onun tarafından sevilmeyi. Yıllardır bunu böyle sormamız gerektiğini düşünüyorum ben. Otursaydık mesela bir sofrada onunla sohbet etmeyi çok isterdim. Bunun Türk olmakla ya da Türkiye’de yaşıyor olmakla bir ilgisi yok. Bunun bir tarih bilincine sahip olmakla ilgisi var. Çok çok büyük bir adam Atatürk.

-Peki Atatürk sizi sever miydi?
Sevebilirdi, evet. Ben onun anlattığı şeyleri uygulamaya çalışıyorum. Teorideki şeyleri alıp pratiğe dökmeye çalışan biriyim.

-Acun Ilıcalı ile ilgili ne söylemek istersiniz?
Ben kendisine Sayın Ilıcalı diye hitap ediyorum. Profesyonel ve mesafeli bir ilişkim var. Olması gereken de zaten bu. Şunu da söylemem lazım, işine karşı çok saygılı, çok özenli, ekibi de öyle. Tek başına hareket eden bir insan değil bu çok önemli bir şey. Çevresinde ona itiraz eden insanları barındıran, bunu göze alabilecek cesarette bir insan. Bu da birini daha az kompleksli yapar, gelişime açık yapar. Yaptığı işlerde iyi sonuçlar alması bence buna bağlı. Mesela sunuculuk konusunda, dünyanın en iyi sunucusu olmayabilir, dünyanın en iyi Türkçesini konuşmuyor olabilir ama en azından böyleymiş gibi yapmıyor olması zaten onun sihiri belki de. Samimiyet dozu gerçekten görüldüğü kadar. Ekibine karşı çok iyi. Ben kendi ekibi içerisinde onu sevmeyen bir kişi görmedim. Tek istediği şey sadakat ve iş ciddiyeti. Kendisi de en az ekibinin ona olduğu kadar ekibine sadık. Düzen bu şekilde oturduğu zaman kendine uçak alıyorsun işte.