Ana sayfa Sinema Antalya Film Festivali dünya yıldızlarıyla çok renkliydi

Antalya Film Festivali dünya yıldızlarıyla çok renkliydi

tarafından ker_def

Dünya yıldızları Antalya Film Festivali’nde boy gösterdi.

Dünya sinemasının efsanevi isimleri Uluslararası Antalya Film Festivali’nde boy gösterdi. Kırmızı halı geçişiyle başlayan törende Festival Başkanı Menderes Türel’in verdiği barış mesajı geceye damgasını vurdu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 52. Uluslararası Antalya Film Festivali, açılış ve onur ödülleri töreniyle başladı. Dünya ve Türk sinemasının yıldızları, törenin gerçekleştirildiği Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezi’ne kırmızı halıdan geçerek girdi.

Sunuculuğunu Burcu Esmersoy’un, yaptığı geceye sinema ve televizyon dünyasının tanınmış yüzleri katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Mutluluğumuz Tahir Elçi gibi barış elçilerinin öldürülmesi, terör olayları, mülteci dramlarıyla gölgeleniyor. Her yerde terör nedeniyle acılar yaşamaya devam ediyoruz. Tek ümidimiz sanatın insanlara sevgiyi yani insanlığı hatırlatmasıdır. Sinema ve müziğin sevgi, barış, insanlık mesajına hiç olmadığı kadar ihtiyacımız var. Savaşlara son verecek barış filmlerine ihtiyacımız var. Festivalimiz barış ve dostluk mesajı olacaktır” dedi. Gecede dünya sinemasının efsane ismi Catherine Deneuve ödülünü Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray ve Festival Başkanı Menderes Türel’in elinden aldı.

Ödülünü alan Deneuve, “Ben bu ödülü almaktan çok onur duyuyorum. Antalya’ya ilk gelişim. Çok mutlu oldum, beni onurlandırdınız. Hepinize çok teşekkür ederim” dedi. Yaşam Boyu Onur Ödülü’nün bir diğer sahibi ise İngiliz oyuncu Jeremy Irons oldu. Irons, ödülünü Festival Direktörü Elif Dağdeviren ve Uluslararası Jüri Başkanı Fridrik Thor Fridriksson’dan aldı.

Ödül konuşmasına Türkçe başlayan Irons, “Baylar ve bayanlar hepinize iyi akşamlar. Antalya’da olmaktan çok mutluyum” dedi, sonrasında konuşmasına İngilizce devam etti. Irons, “Ben çok şanslı bir mesleğin üyesiyim. Bir sesi olan mesleğin üyesiyim. İşine hissettiklerini yansıtabilen, dünyadaki her durumla ilgili hissettiklerini yansıtabilen bir mesleğin üyesiyim. Büyük ihtimalle hak ettiğimizden daha fazla saygı görüyoruz” diye konuştu.

JEREMY’İN ONUR GECESİ

Dünya sinemasınınönemli isimlerindenJeremy Irons, törende ‘Yaşam Boyu onur Ödülü’ nün sahibi oldu.

HEYECAN SARDI

Kathleen Turnerde ödülgecesinde çok heyecanlıydı.

AYLAN’A ADADI

En İyi Yaşam Ödülü’nü alan Ayşen Gruda, Suriyeli Aylan’ı unutmadı.
BUGÜN GAZETESİ

aysen-gruda