Ana sayfa Dizi Haberleri 2017 yılında hakkı yenen diziler! Fazilet Hanım ve Kızları, Vatanım Sensin, Savaşçı!

2017 yılında hakkı yenen diziler! Fazilet Hanım ve Kızları, Vatanım Sensin, Savaşçı!

tarafından ker_def

Bu sözün derinliğindeki ‘nitelik’ olgusunu sadece uygarlık ve insan değerlendirmesiyle sınırlı tutmayıp yaşamın her alanına uygulamamız mümkün. Yani hangi konuda olursa olsun kıstasımız, sahip olunan nitelikler olmalı! Bu hakikati saptamanın ardından dizilere geçersek…

Şimdi ‘Medyada yer bulma’ kriteri üstünden yapılan bu değerlendirmeye bakacak olursak ekranın en kayda değer, en güzel dizisi olarak ‘Arka Sokaklar’ı ilan etmemiz… Hayli klişe bir içeriğe sahip olan ‘Aşk ve Mavi’yi fark yaratan, kayda değer yapım olarak görmemiz lazım.

Kuşkusuz, herkesin kendine göre bir algısı olduğundan, dileyen böyle yorumlayabilir. Ancak bu bakış açısı hiç gerçekçi olmaz. Çünkü popülerlik başka bir şeydir, güzellik başka! Buna karşılık bu başkalığın pek önemsenmemesi, değerlendirme hususunda yapılan en büyük hataların başında gelmekte. Gerçek şu ki, medyada haber olmak çok kolay… Bunun için magazine malzeme yaratmayı bilmek yeterli. Hani anlayacağınız, haber sayısının çokluğu kaliteden ziyade, sosyal medya fenomenliği misali, popülerliği getiren sansasyondan ibaret!