Ana sayfa Dizi Haberleri 2019’da ‘final olur’ denilen Yasak Elma ters köşe yapıp, çekirge gibi sıçradı

2019’da ‘final olur’ denilen Yasak Elma ters köşe yapıp, çekirge gibi sıçradı

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Medyapım imzalı Yasak Elma dizisi, ilk iki sezonu geçtikten sonra dizinin devam edip etmeyeceği bile tartışmalıydı…2019-2020 sezonu öncesinde “3. sezonun başında yayından kaldırılır” diye yorum yapan birçok kişi vardı… Zeynep ve Alihan karakterleri dizinin en beğenilen ikilisiydi ve 2019 yılının Mayıs ayında veda ederek ayrıldılar. İşte bu ayrılık sonrasında da birçok izleyici diziden soğumuştu.

Ancak 3. sezon öyle farklı bir adım atıldı ki, dizi adeta baştan yaratıldı… Hikaye farklılaşmaya, dram azaltılarak kendi kendisini eleştiren sahneler ortaya çıkmaya başladı. Yasak Elma dizisindeki bu büyük değişim sonucunda da izleyici bırakın diziden ayrılmayı, daha da sahiplendi. Hatta pandemi olmasa Mart ayında şahlanan dizi, reytinglerini 10’lu oranlara kadar bile çıkartabilecek bir hava yakalamıştı.

Pandeminin araya girmesi ve aradan geçen 6 ayın ardından 4. sezonun başlaması sonrasında görüldü ki, 3. sezonun o müthiş çıkışı artık bitmişti. Yani 4. sezonda beklentiler tam olarak karşılanamadı. Peki ne yaptılar? Dizide hemen bir değişim rüzgarı başlatıldı.

2019'da 'final olur' denilen Yasak Elma ters köşe yapıp, çekirge gibi sıçradı 3

Hikayede bir dönem de dün akşam yayınlanan 85. bölüm ile birlikte kapandı. Halit, Kaya, Kerim ve Yiğit karakterlerine veda eden izleyiciler, reytingleri de adeta patlattı. Yani pandemi nedeniyle durmak zorunda kalan Yasak Elma’nın çıkışı, geçtiğimiz hafta itibariyle yeniden başladı.

Fox TV’nin iddialı dizisi bundan 1,5 yıl önce ‘final olur’ diyenlerin yüzünü kara çıkartarak, çok iyi reytingler almaya başladı.

16 Kasım Pazartesi akşamı yayınlanan 85. bölüm totalde tüm yapımları geride bırakarak 8’li reyting oranlarını yakaladı ve birinci oldu.

2019'da 'final olur' denilen Yasak Elma ters köşe yapıp, çekirge gibi sıçradı 4

AB grubunda 6’ya, ABC1’de 7’li oranlara yükselen dizide bir dönem de geride kaldı. Artık Halit Argun yok… Şahika, Ender ve Yıldız ise birlik olmak zorunda. Çünkü Halit’in ölümünde onların da parmağı var. Bu da hikayenin değişeceğini gösteriyor. Ayrıca Berk Oktay, Erdal Özyağcılar, Gülenay Kalkan ve Mert Altınışık’ın katılımıyla birlikte yeni karakterleriyle de dizi çok konuşulacaktır.

İşte 16 Kasım Pazartesi akşamı ilk 10 program listesi:

2019'da 'final olur' denilen Yasak Elma ters köşe yapıp, çekirge gibi sıçradı 5