Ana sayfa Dizi Haberleri Çöp Adam, Kasım ayının son günü geldi ama sosyal medyayı alt üst etti! Yalı Çapkını ise yine zirvede!

Çöp Adam, Kasım ayının son günü geldi ama sosyal medyayı alt üst etti! Yalı Çapkını ise yine zirvede!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com/Detay – Ekranın sevilen dizileri, her hafta reyting mücadelesi ile birlikte sosyal medyada da ayrı bir karne ile ödüllendiriliyor. Dizilerin izleyicileri, oyuncuların hayranları tarafından sosyal medyada yapılan paylaşımlar, günün, haftanın, ayın en çok dikkat çeken yapımlarını ortaya koyuyor.

Araştırma şirketlerinin gelen iletiler, yapılan paylaşımların toplanması ile elde edilen sayılarla ortaya koyduğu tabloda son dönemin zirvedeki ismi Yalı Çapkını olmaya devam ediyor. Somera’nın Kasım ayı için yaptığı ölçümde, sosyal medya reytingi en yüksek dizi, tıpkı reytinglerde sezona damgasını vuran Yalı Çapkını!

Final yapan Duy Beni dizisi ise Kasım ayında giderken bile sosyal medyaya damgasını vurmayı başarmış görünüyor! Bir sonraki ay aynı etkiyi göstermesi pek mümkün olmasa da ilk yayınlanmaya başladığı dönemden itibaren sosyal medyanın gündeminden düşmeyen bir dizi olarak giderken de damgasını vurdu ve Kasım ayının 3. popüler yapımı olmayı başardı!

Çöp Adam, Kasım ayının son günü geldi ama sosyal medyayı alt üst etti! Yalı Çapkını ise yine zirvede! 8

Show TV’nin Duy Beni gibi yaz döneminde başlayan dizisi Gelsin Hayat Bildiği Gibi ise hala ekranlarda. Dizi, ortalama reytinglerle sadık bir izleyici kitlesi tarafından hala merakla izleniyor. 20. bölümüyle de sosyal medyada günün en çok izlenen yapımı oldu. Aynı zamanda Kasım ayında da Somera’nın ölçümüne göre sosyal medya reytingi en yüksek 10 yapım arasında 4. sırada.

Pazar akşamlarının sevilen dizisi Yargı ise Kanal D’nin gözbebeği bir dizi. Yargı, reytingleriyle Teşkilat’la yarışırken, sosyal medyada ise ilk 5’e girmenin gurunu yaşıyor Kasım ayında…

Çöp Adam, Kasım ayının son günü geldi ama sosyal medyayı alt üst etti! Yalı Çapkını ise yine zirvede! 9

Listeye hızla giriş yapan Çöp Adam dizisinin durumu ise biraz ilginç! Zira, tam da 30 Kasım akşamı ilk bölümü yayınlanmasına karşılık, tüm ay boyunca sosyal medyada yer alan pek çok dizi arasından sıyrılarak ilk 10 listesinde 6. sıraya yerleşiyor!

Bu durumun nedeni de dizinin aslında iki hafta önce çarpıcı bir tanıtımının yayınlanması, bir önceki hafta ise yayın tarihinin verilmesi, ancak son anda değiştirilerek yayının 30 Kasım’a çekilmesinin etkisi büyük. Çöp Adam, her ne kadar Kasım ayının son günü yayınlanmış olsa da tüm Kasım ayı boyunca tanıtımları, fragmanı ile konuşulan bir dizi oldu. Sosyal medyada da yayın tarihinin açıklanmasından sonra konuşulma oranı artmıştı.

Yaz sezonundan gelen bir başka gençlik dizisi Tozluyaka ise listenin 7. sırasında. Cumartesi akşamları reytingde mücadele veren Gönül Dağı ve Kardeşlerim dizileri de 9. ve 10 sırada sosyal medyada Kasım ayının öne çıkan yapımları olarak yer almayı başardılar…