Ana sayfa Dizi Haberleri Afili Aşk, Her Yerde Sen ve Benim Tatlı Yalanım… Hikayeler vasat ama biri var ki diğerlerini solladı!

Afili Aşk, Her Yerde Sen ve Benim Tatlı Yalanım… Hikayeler vasat ama biri var ki diğerlerini solladı!

tarafından zk zk

Her yaz sezonunda olduğu gibi bu yaz da romantik komedi ağırlıklı diziler yaz ekranında yer almaya başladı.

Kanal D’nin Afili Aşk dizisinde Burcu Özberk ve Çağlar Ertuğrul baş rolde oynuyor.

Star TV’nin Benim Tatlı Yalanım dizisinde Aslı Bekiroğlu ve Furkan Palalı baş rolde.

Fox’un Her Yerde Sen dizisinde ise Aybüke Pusat ve Furkan Andıç baş rolleri paylaşmakta.

Bu üç dizide tanıtımlarıyla dikkat çekmişti. Ekrana gelmeye başladılar. Konuları benzer olan bu üç dizide en çok hangisi ilgi çekiyor?

Milliyet Gazetesi Yazarı Sina Koloğlu, köşesinde üç diziyi ele aldı.

“Romantik yazlıklar ne durumda?” başlıklı yazısında üçünün de senaryosunun basmakalıp olduğunu, zengin adam, fakir kız Yeşilçam hikayesinin tekrarı ifadesini vurgulayarak “Zengin adamın fakir kızı sevebileceğini görüp, sınıf farkının olmadığına da bir süre olsa da, inanıyorsun. Hoş bir pembe düş! Hikaye şu; bir derdin var mı anlatacak, basmakalıp da olsa” ifadesini kullanıyor.

Sina Koloğlu, ayrıntılara bakıldığında 3 dizi arasında Afili Aşk’ın ön plana çıktığını belirterek yazısına şöyle devam etmiş:

Afili Aşk, Her Yerde Sen ve Benim Tatlı Yalanım... Hikayeler vasat ama biri var ki diğerlerini solladı! 8

“Ev ahalisi izledi. Sıralama şöyle oldu; ‘Afili Aşk’, ‘Her Yerde Sen’ ve ‘Benim Tatlı Yalanım’. Hemen izlenimleri de aktarayım; ‘Afili Aşk’ baştan sona izlendi. ‘Bu kadar kadına şiddet eziyet varken, niye kız kardeşe eziyet eden abi karakteri yapılır?’ diye bir keyifsizlik oldu o kadar. ‘Her Yerde Sen’ bir süre izlendi. Oyuncu kadrosu hürmetine… Fakat senaryo bir türlü gitmedi dediler. ‘Sıkıldılar’ yani. ‘Benim Tatlı Yalanım’a başladılar. Romantik komediden çok, dram ön plana çıkınca, sanırım psikolojik olarak sevmediler.”

Bu 3 dizideki yan karakterlere bakıldığında ise yine Yeşilçam’ın ünlü isimlerine gönderme yaparak Sina Koloğlu yazısına şöyle devam ediyor:

Afili Aşk, Her Yerde Sen ve Benim Tatlı Yalanım... Hikayeler vasat ama biri var ki diğerlerini solladı! 9

“Malum romantik komedilerde, başrol oyuncuları üzerine döner hikaye. Öyle olmaz, bir bakarsın şap diye ortada kalmış iki romantik genç, yan rollerin hikayesi yok ortada! Ne olur? İş biter. Bu üç dizinin de farkı aslında yan kadrolarda. ‘Afili Aşk’ta Hulusi Kentmen (Altan Erkekli), Hülya Koçyiğit (Burcu Özberk) ve Tarık Akan ya da Ediz Hun (Çağlar Ertuğrul), 2000’li yılların hali olmuş. Kopya, e tamam oturmamış mı? ‘Benim Tatlı Yalanım’da kaynaşma bir türlü olmamış görünen. Aslı Bekiroğlu’nu (Suna) ‘Gülümse Yeter’de pek bir beğenmiştik. İş, senaryo ve yönetmende. Oyuncu, aynı oyuncu. ‘Her Yerde Sen’de mimarlık bürosunun kadrosu fazla sırıtmıyor, orta karar gidiyor. İleride daha etkili olur mu ya da hikayeleri merak uyandırır mı, onu bilemem.”