Ana sayfa Dizi Haberleri Arıza, Sefirin Kızı ve Öğretmen dizilerinin çok ilginç bir ortak noktası var!

Arıza, Sefirin Kızı ve Öğretmen dizilerinin çok ilginç bir ortak noktası var!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Türk dizilerinin yurt dışında ne kadar büyük ilgi gördüğü biliniyor. 2018 yılında bu zirveye çıkmıştı. Ancak son 2-3 yıldır bir düşüş trendi yaşandı. Pandemi döneminde yeniden Türk dizileri hazır içerik olduğu için dünyada öne çıkmaya başladı. Ancak her halükarda ABD’den sonra en çok dizi ihraç eden ülke konumumuz devam ediyor.

Türk dizilerine yönelik Arap ülkelerinde yaşanan yasak sürecinin ise biraz gevşemeye alındığı görülmeye başlandı. Bazı paralı Arap kanallarında dizilerimiz izlenebiliyor. Ayrıca bazı Türk dizilerinin de uyarlamaları Arap ülkelerinde çekiliyor.

Milliyet Cadde yazarlarından Sina Koloğlu, ilgi gören 3 Türk dizisi hakkında bir detay paylaştı. MBC’nin paralı kanalı Shahid TV’de 3 Türk dizisi isteyenler tarafından izlenebiliyor.

Sina Koloğlu; Arıza, Sefirin Kızı ve Öğretmen dizilerinin ortak noktasını şu şekilde yazdı:

“Shahid TV, MBC’nin ‘paralı izle öde’ kanalı. Baktım sitesine… Üç Türk dizisi var; ‘Arıza’, ‘Sefirin Kızı’ ve ‘Öğretmen’… Biraz durumlar yumuşamış anlaşılan. Hatta Lübnan’da ‘İstanbullu Gelin’nin Arap uyarlaması ‘Beyrutlu Gelin’ çekildi MBC kanalı için. Bu platformda da mevcut.”