Ana sayfa Dizi Arşivi Arka Sokaklar | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

Arka Sokaklar | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com/Özel Analiz – Yapımcılığını Yeşilçam efsanelerinden Türker İnanoğlu’nun üstlendiği ‘Arka Sokaklar’ dizisi tam 14 yıldır ekranda yer alırken adını Türk televizyon tarihinin en uzun soluklu dizileri arasına yazdırdı. Polisiye hikayesiyle 14 yıldır Kanal D’de yayımlanan fenomen dizi özellikle Total Grubu reytinglerde her daim zirvede yer almaya devam ediyor. Şu anda 77 yaşına giren Arka Sokaklar’ın Rıza Baba’sı Zafer Ergin dizi başladığında 63 yaşındaydı.

Usta oyuncu için dizi de yaşlandı ancak hala emekli olmadı esprileri sosyal medyada aldı başını gitti. Hüsnü Çoban’ın oğlu Tekin’i canlandıran Onur Bay, çocukken başladığı dizide kocaman delikanlı oldu. Dizi başladığında doğanlar ise an itibariyle 14 yaşında. Kimi zaman güldüren kimi zaman dram sahneleriyle sürprizlerle dolu sürekli değişen hikayesiyle dizi milyonların gönlünde taht kurdu. Arka Sokaklar’ın uzun yıllar devam etmesine kesin gözüyle bakılıyor

Arka Sokaklar | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 9

KÜNYE:

Kanal: Kanal D

Yapımcı: Erler Film-Türker İnanoğlu

Türü: Dram, komedi, Polisiye dizisi

Yayın Tarihi: 31 Temmuz 2006

Mekan: İstanbul

Bölüm sayısı: 556 (Dizi devam ediyor)

Sezon Sayısı: 14

Süresi: 130 dakika

Müzik: Murat Evgin

Başrol: Zafer Ergin, Şevket Çoruh, Özgür Ozan

Oyuncular: Oya Okar, Alp Korkmaz, Ozan Çobanoğlu, İlker İnanoğlu, Merve Oflaz, Yiğitcan Ergin, Ela Yörüklü

Senarist: Ahmet Yurdakul, Ozan Yurdakul, Sinan Yurdakul, Ömer Genç

Yönetmen: Orhan Oğuz

TÜM HABERLER

Arka Sokaklar dizisiyle ilgili tüm haberleri aşağıdaki linki tıklayarak en yeniden en eski habere doğru inceleyebilirsiniz.

Dizinin tüm haberlerini okumak için lütfen tıklayınız…

SOSYAL MEDYA HESAPLARI

Twitter: https://twitter.com/ArkaaSokaklarrr

Facebook: https://www.facebook.com/ArkaSokaklar/

Instagram: https://www.instagram.com/arkasokaklarofficial/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCZ16YOjOVQyFtinlGdl2-6A

Resmi internet sayfası: https://www.kanald.com.tr/arka-sokaklar/bolumler

Arka Sokaklar | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 10

HİKAYESİ

Dizide İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’nde özel bir ekipte görev yapan polislerin aile yaşamları ve İstanbul sokaklarındaki maceraları anlatılmaktadır.

Ve bu şehrin her sokağını, herkes için daha güzel, daha yaşanır’ bir yer yapmak uğruna her türlü kötülüğe ve sıkıntıya meydan okuyan, sevinçte, kederde, aşkta ve yalnızlıkta her zaman birbirlerinin yanında olan bu yürekli polisler, “birliktelik ruhu” ve “mücadele azmiyle” minibüsleriyle bu metropol şehrin sokaklarını dolaşıp ne kadar suçlu belalı varsa yakalamaları ve karşılarına çıkan her türlü belanın suçlunun kanunsuzlukla savaşarak suçluların korkulu rüyası olmaktadırlar.

Ekip, görevleri sırasında değişik ve çeşitli insan hikayeleriyle sürekli karşılaşmaktadır. Zaman zaman gülümseten, zaman zaman da iç burkan bu hikayelere, meslek yıllarının tecrübesi ve ‘babalığıyla’ yaklaşan, ekibin diğer genç üyelerine de yol gösteren emniyet amiri Rıza Baba olur.

MEKANLAR

Arka Sokaklar dizisinin çekimleri İstanbul’da gerçekleştiriliyor. Geçmişte bazı bölümleri Şanlıurfa ve Diyarbakır’da çekildi. Dizinin ana binası İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstanbul Vatan Caddesinde yer alıyor. Dış çekim mekanları olarak Beyoğlu, İstiklal Caddesi ve Taksim çevresi kullanılıyor.

GENEL İZLENİM

Türk televizyon tarihinin en başarılı dizisi olduğu tartışmasız bir gerçektir. 14 sezon boyunca başarılı performans sergileyen başka bir yapım yoktur. Arka Sokaklar, dizideki karakterleri ile de fenomen olan yapımdır. Hüsnü Çoban, Mesut Güneri, Rıza Soylu karakterleri dizinin sürükleyici öğeleridir. Bu 3 karakterin üzerine inşa edilen dizi, yayınlandığı her yıl izleyici üzerinde büyük etki bırakmıştır.

Dizinin bu kadar uzun sürmesinin ve izleyicilerin gönlünü kazanmasının altında, işini doğru ve dürüst şekilde yapan polis memurlarının vatandaş için mücadele ettiği hissinin verilmesidir.

Dizi, gerçek hayatta özlem duyulan bir dünyayı anlattığı için uzun yıllar sürmüş ve sürmeye de devam edecektir.

Arka Sokaklar | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 11

KARAKTERLER

Zafer Ergin- Rıza Soylu

Şevket Çoruh- Mesut Güneri

Özgür Ozan-Hüsnü Çoban

Oya Okar- Selin Demirci

Alp Korkmaz-Ali Akdoğan

Ozan Çobanoğlu- Hakan Çınar

İlker İnanoğlu-Engin Balkan

Merve Oflaz-Bahar Ayan

Yiğitcan Ergin-Cemal Şahin

Ela Yörüklü- Ezgi Vural

Tunç Oğuz – Aslı Can

Yüsra Geyik – Onur Bay

Kerimhan Duman

Ecem Öz – Efe Günay

Nazlı Tosunoğlu

Hülya Kalebayır Çelik

Garip Kont

ETKİLEYİCİ SAHNELER

Rıza Baba’nın kaza kurşunuyla vurulduğu sahne…

Rıza Baba’dan ‘Ben ölümün gözlerinin içine baktım!’ şiiri…

Hüsnü Çoban Korona virüsüne yakalanınca olanlar oluyor…

Efsane diziden komik bir sahne

JENERİK MÜZİĞİ

Uzun yıllardır ekranlarda olan Arka Sokaklar’ın jenerik müziği Murat Evgin’e ait. Başaralı müzik adamı dizinin adını taşıyan bir albüm de çıkarmıştı.

TÜM BÖLÜMLER VE FRAGMANLAR

Arka Sokaklar için youtube’da resmi bir kanal açıldı. Bu kanalda dizinin hem özel sahnelerini hem de fragmanlarını izleyebilirsiniz.

Arka Sokaklar dizisindeki birçok karaktere ait farklı sahneler de bu kanalda sunuluyor. Tüm bölümleri ise Kanal D’nin internet sitesinde izleyebilirsiniz.