Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Aslıhan Malbora Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Aslıhan Malbora Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Aslıhan Malbora, 1 Mart 1995 tarihinde Afyon’da doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusudur.

Adı: Aslıhan Malbora
Doğum Tarihi: 1 Mart 1995
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.63 m.
Kilosu:  52 kilo
Burcu: Balık
Göz Rengi: Kahverengi
Saç Rengi: Siyah
Instagram: https://www.instagram.com/aslihanmalbora/

Aslıhan Malbora Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Ailesi kararlarında oldukça aktif rol alıyor. Anne, baba ve abisi  akıl hocası, her konuda mutlaka onlara danışıyor.  Annem ve babam çok çalışkan, disiplinli, düzenli ve kendi değerlerince çok başarılı diyebileceğim insanlar. Hal böyle olunca tembel bir çocuk olma gibi bir şansınız kalmıyor tabii. İyi ki kalmamış. Babamın bir kuralı vardı, “Derslerin iyi olsun, bu sorumluluğunu tam olarak yap onun dışında ben sana her konuda desteğim,” derdi hep. Gerçekten de ailem beni her konuda destekler, oyunculukta da hep arkamda oldular. Ailemin her üyesi çocukluğumdan bu yana sevildiğimi ve kıymetli olduğumu hissettirdi.”

Çocukluk yılları: Oyunculuk çocukluğundan beri hayaliydi. “Bütün ailem mühendis, ben de özellikle sayısalda başarılı oldum hep. O yüzden kaderimden kaçamadım sanırım. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde okudum. Eğitim sürecim boyunca okuduğum alanda ilerlemek istemediğimi daha iyi anladım ve hayallerim doğrultusunda ilk adımlarımı bu süreçte attım. Kimya bölümünü bıraktım çünkü oyunculuğa okurken başlamıştım ve hem yoğun iş temposu hem iki bölüm birden okuyunca oluşan ders temposuna uyum sağlayamadım. İTÜ zaten başlı başına çok zor bir okul, ikisini birden maalesef yürütemedim. Gıda mühendisliğini bitirdim ama.”

Eğitim hayatı:  İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu.  Ayrıca, Akademi 35.5 Sanat Evi’nde oyunculuk eğitimi aldı.

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına ‘Seven Ne Yapmaz’ dizisiyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Ağlama Anne’ dizisinde canlandırdığı ‘Zeynep’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Neşeli, özgüvenli, kararlı, hayalperest, kuralcı, çalışkan.

Kişisel gelişim: Akademi 35.5 Sanat Evi’nde oyunculuk eğitimi aldı. “Eğitimim yaklaşık bir yıl sürdü. Temel oyunculuk, hareket ve sahne dersleri aldım. Bunların yanı sıra şan dersleri, diksiyon dersleri, tiyatro tarihi gibi dersler de oluyordu.”

Aslıhan Malbora Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Sosyal: Çekimleri bittiğinde özellikle ilk bir kaç haftasını sadece arkadaş buluşmalarına ayırmaya çalışıyor çünkü çalıştığı dönemlerde onları hiç göremediği için özlüyor. “Bunun dışında yeni şeyler öğrenmeyi çok seven bir insanım. Bu aralar yeni hedefim bir müzik aleti çalmaya başlamak. Bir de çalıştığım dönemlerde kitap okumaya çok hasret kalıyorum, senaryo okumaktan ve yoğun çalışma saatlerinden pek fırsat kalmıyor maalesef. O yüzden boş zamanlarımda kitaplarımla arayı kapatmaya çalışıyorum. Bir de spor yapıyorum tabii ki!”

Düşünce yapısı: Hiçbir şeyle ilgili asla demez, hele ki konu sevgi ise. İnsanın en çok sevdiği söz konusu olduğunda gözü kara olacağını düşünüyor. En sevdiği yanlarından biri ise, çok kolay motive olabilmesi. “Hayallerim ve sevdiğim insanların yanımda olduğunu hissetmek ise en çok güç aldığım iki şey.”

Mutluluk kaynağı: Tanınmış bir kişi olduğundan beri yolda yürürken daha fazla insanla selamlaşır hale gelmiş. “ Buna hala pek alışamasam da tanımadığın insanlardan böylesine sevgi görmek çok kıymetli.”

İlk sinema filmi: Burak Demirdelen/ Aile Hükümeti

Aşk tanımı: “Bana göre, iyi bir ilişkinin olmazsa olmazı iletişim. Çevreme baktığımda herkesin en çok bunda zorlandığını görüyorum. Hiç bir şeyi yargılamamak çok önemli bence. Ve  tabii ki güven, saygı, birlikte eğlenebilmek çok önemli.”

Hayata bakışı: Hayata dair en önemli amaçlarından biri görebildiği kadar ülke görmek, öğrenebildiği kadar farklı kültür öğrenmek. “Şimdiye kadar gördüğüm en farklı ve güzel yer İngiltere’ydi, orada birkaç ay geçirdiğim için de kendimi yakın hissediyor olabilirim. Avrupa’ya sık gittim ama başka bir kıta görmedim, o yüzden yeni senede deniz aşırı yolculuk yapmak istiyorum.”

İş hayatına bakışı: İyi bir oyuncu olmanın en önemli kodunun gözlem yeteneği olduğuna inanıyor. “Her oyuncunun metodu farklıdır. Keşif meselesi. Ama en olmazsa olmazlardan biri, iyi gözlem yeteneği bence. Söz konusu oyunculuksa her zaman daha iyisi olduğunu düşünüyorum. İşte bu olmuş dediğim an yolun sonuna geldiğim an olur herhalde.”

Kariyer planı: Fantastik türde bir yapımda rol almayı istiyor. “Her projenin başka tadı var. Dram, komedi, bilim kurgu… Hepsi farklı bir yolculuk, farklı bir macera. Fakat izlemekten de en keyif aldığım tarzlardan olduğu için özellikle fantastik türdeki bir filmde yer almayı çok isterim. Birlikte çalışma fırsatı bulmak istediğim yönetmenler ise saymakla bitmez… Alfred Hitchcock, James Cameron, Tim Burton, Woody Allen, Stanley Kubrick.”

Gelecek Hayali: “Hayallerin ucu bucağı yoktur bence, adı üstünde hayal. Hele ki çok hayalperest biri olduğumu düşünürsek. Nerede olursam olayım, elimden gelen en iyi halimle orada olmak en büyük amacım sanırım.

Rol modeli: Marion Cotillard

Aslıhan Malbora Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Kimlere hayranlık duyar? Charlize Theron’un Monster/Cani filmindeki performansına hayran.

Evde ne yapar? Dans etmeyi çok seviyor. “Şimdilik evde sık sık kendi kendime dans ediyorum ama ilk fırsatta bir dans kursuna başlamak planlarım arasında.”

Hangi filmden etkilendi? Çok hayalperest biri. Harry Potter ve Yüzüklerin Efendisi hiç sıkılmadan okuduğu ve izlediği yapımlardan. Her ikisi de O’na çocukluğunu anımsatıyor.  

Modayı takip eder mi? Salaş bir stili var, şalvarlar, bol tişörtler, bol kazaklar… Genelde vintage, ikinci el mağazalarından alışveriş yapıyor.

TELEVİZYON DİZİLERİ

2020 – Gel Dese Aşk / Derin Düdenli
2019- Her Yerde Sen / Ayda Akman
2018 – Ağlama Anne /Zeynep
2018 – Kalbimin Sultanı /Saliha Sultan
2017 – Seven Ne Yapmaz /Zeynep

SİNEMA FİLMLERİ

2020- Her şeye Rağmen / Melahat

2020- Aile Hükümeti